RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er helgens beste hjemmekinovalg

Lurer du på hvilke videofilmer du skal låne denne helgen? Vi gir deg svarene. Her er et knippe anmeldelser av det meste og det beste tilgjengelig akkurat nå.

Ringenes Herre: Atter en Konge

Hva skal man si om denne som ikke er sagt? Er du en av de svært uheldige få som ikke så denne på kino så gikk du glipp av tidenes mest storslagne fantasimesterverk. Den blir ikke like stor på en mindre skjerm, men er sannsynligvis den beste filmen du kan se denne sommeren. Historien? Vel, Frodo, ring, Legolas, bue, en ny konge, krig og godt mot ondt.

DVDn sliter med at man sannsynligvis venter på den "egentlige" versjonen, den som er enda lenger enn denne (53 minutter ekstra) - men inntil da: Kos deg med avslutningen på tidenes beste trilogi av filmer.

Hva sier man til en kvinne?

Spørsmålet er kanskje et som de aller fleste menn har spurt seg både en og flere ganger i løpet av livet. Campbell Scott fra Singles prøver i denne filmen å forklare litt om kvinnens mangefasettede kultur til sin nevø. Det betyr mye babling, litt handling og et gjensyn med skjønnheten Jennifer Beals (Flashdance). I tillegg får du se Elizabeth Berkley (Showgirls) med klørne på. Dette er en tidvis humoristisk affære med en del gode scener.

En god film å leie for det paret som har litt problemer med å diskutere kjønnsrolleproblematikk, eller bare for den som vil smile litte grann en kveld.

Motorsagmassakren

Dette er en nyinnspilling av den gamle skrekkfilmklassikeren. En buss med ungdom på øde landevei får motorproblemer og møter Leatherface. Kjør blod, gørr og mye skriking. Historien er "basert på en sann hendelse," men det hele fungerte noe bedre i originalen. Jessica Biel er vakker, men Leatherface var faktisk mer skremmende i originalen. Dette er mer polert og pusset, dermed blir skrekkeffekten noe lavere.

In the Cut

En erotisk thriller med Meg Ryan er kanskje en selvmotsigelse, men det er likevel et faktum. Regissøren av "Piano" står bak og kjekkasene spilles av Kevin Bacon og Mark Ruffalo. Problemet er at dette ikke er veldig erotisk eller veldig spennende, men av en eller annen merkelig grunn bittelitt interessant likevel. Kanskje noe for de av oss bare trenger bittelitt krydder i hverdagen?

Andre anbefalinger:

Kill Bill Volume 1 - for ren voldsunderholdning

Oppdrag Nemo - for alle som vil le

Master and Commander - for gutta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere