Et lavtrykk i øst og et lavtrykk i vest holder en høytrykksrygg i sjakk over deler av Norge akkurat nå, og slik ser det ut til å fortsette gjennom helgen.

- Det ser ut til at vi får fint vær over store deler av landet i helgen, sier Storm Geo-meteorolog Marianne Aabrekk til Nettavisen.

Sjekk været hos deg her

Noen forbehold har hun likevel.

I Troms og Finnmark ventes det byger langs kysten, en situasjon som vil vare til godt over helga. Men når høytrykksryggen trekker seg nordover, ventes det fra søndag bedre vær også i Troms og Finnmark.

At høytrykksryggen beveger seg nordover, behøver ikke bekymre «søringan», for de nevnte lavtrykkene i øst og vest sørger for stabilt vær.

- Det kommer ikke inn noen nye lavtrykk, og dermed kan vi vente en helg med mye fint vær over hele landet, men litt mer skyet i nordlige deler, sier Aarbrekk.

Når det gjelder temperaturer kan man i nord vente mellom 10 og 13 grader midt på dagen, i Midt-Norge og på Vestlandet ventes det rundt 15 grader, mens Sør- og Østlandet kan få temperaturer opp i 20 grader.

- Det er altså midt på dagen, mens på morgenen kan det være betydelig kaldere. Det er sånn det skal være på høsten. Det er ganske friskt på morgenen og man kler godt på seg, men kaster jakka i løpet av dagen, sier Marianne Aabrekk.

Fredag vil høytrykksryggen fra sørvest strekke seg over stort sett hele landet, men fremdeles perioder med pålandsvind og noen regnbyger i Nord-Norge. Lenger sør opphold og perioder med sol, melder Storm Geo om fredagsværet.