RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Presidentkandidat Hillary Clinton
Presidentkandidat Hillary Clinton Foto: Nicholas Kamm (Afp)

Her er Hillary Clintons beste e-post noensinne

Avslører mangelfull kunnskap om slang i militæret.

Hillary Clinton har lenge vært i hardt vær, ettersom det ble kjent at hun sendte e-poster fra en usikret privat epostkonto da hun var USAs utenriksminister. I den forbindelse har en rekke av hennes epostkorrespondanser blitt tilgjengelig for pressen.

Huffington Post har funnet den korrespondansen de mener er Clintons beste epost så langt.

De som har sett en del krigsfilmer, deriblant «Saving Private Ryan» og «Platoon», er nok kjent med uttrykket FUBAR. Det var imidlertid ikke Clinton, til tross for at hun var USAs utenriksminister samtidig med at landet førte kriger på to fronter i henholdsvis Afghanistan og Irak.

Clinton har besøkt soldater i begge landene en rekke ganger.

«And BTW what does 'fubar' mean (Forresten, hva betyr Fubar)?» skriver Clinton til en av sine stabsansatte i en epost som er datert desember, 2010.

«Fubar is unprintable on civil email (fubar er ikke egnet på trykk i en sivilisert e-post),» svarte den stabsansatte.

FUBAR er et militært begrep som er akronym for «fucked up beyond all recognition/repair» som kan fritt oversettes med at «alt går til helvete», men kan også brukes som en henvisning til skadeomfanget hos en soldat.

Det er ikke godt å si hvem som brukte uttrykket overfor utenriksministeren, eller hvilken situasjonen som ble beskrevet.

Beklager for e-postene
Clinton, som er midt i en valgkamp om å bli USAs neste president, har tidligere nektet å beklage for at hun brukte usikrede epostkontor til jobbrelatert korrespondanse. Nå nylig så seg imidlertid nødt til å beklage.

- Det var en tabbe. Jeg er lei for det. Jeg tar ansvar, sa Clinton i et intervju med ABC News tidligere denne måneden.

Overfor nyhetsbyrået AP betegnet hun kontroversen rundt epostene som en distraksjon og sa at den ikke har påvirket hennes valgkampplaner eller budskap.

Clinton regnes fortsatt som favoritt til å bli Demokratenes kandidat i presidentvalget neste år.

Endret forklaring
Epost-kontroversen har vært en sak i amerikanske medier siden mars i år, ogClintons politiske motstandere har gjentatte ganger kritisert henne for uforsiktig håndtering av sensitiv informasjon. Et sentralt spørsmål har vært om epostkontoen hennes var godt nok beskyttet mot hackere.

Clinton hevdet først at hun ikke hadde sendt hemmelige opplysninger med sin private epost. Nå sier hun i stedet at hun aldri sendte informasjon som var merket «hemmelig».

FBI-gransking
I fjor leverte Clinton 30.000 gamle eposter til USAs utenriksdepartement, som har begynt å offentliggjøre dem. Mange inneholder informasjon som ble hemmeligstemplet i etterkant, etter at epostene var sendt.

Flere av epostene vil bli offentliggjort etter hvert, og det føderale politiet FBI gransker saken for å finne ut om statshemmeligheter ble avslørt som følge av Clintons epostbruk.

Populariteten hennes har sunket som følge av kontroversen, og en meningsmåling viste i forrige uke at kun 41 prosent har et positivt inntrykk av henne. Resultatet er det dårligste for den tidligere utenriksministeren og presidentfrue siden 1992.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere