Her er høstens sminketrender

Foto: Getty Images

Sjekk tipsene og vinn sminkepakke.

(SIDE2 BLOGG) Vi har tatt en prat med Isadoras makeup artist, Stephan Ulvund Øien, om høstens sminketrender. Han sier at det er stikkordene minimalistisk, klassisk glamour, baby doll og pasteller som står i høysetet i høst. Se makeup artistens tips under, og delta i konkurransen om å vinne høstens makeup kit fra Isadora.

Se konkurransen lenger ned i artikkelen!

Minimalistisk
Rene, enkle og nøytrale toner, det handler om å skape en feilfri, knapt synlig uttrykk. En gulbrun brun skygge kan brukes på lokket, mens man skaper dybde i globalen med en noe brunere nyanse. Legg et lett drag av liner på det nedre lokket og dus ut. Vi bruker brun mascara så vippene blir stående nakne og øyebrynene tykk og fyldige.

Klassisk glamour
Her er det litt «old-school» Hollywood glamour, jeg tenker på Dita Von Teese og Malene Dietrich. 60-talls looken til Marilyn Monroe og 40-talls look er en klar referanse i denne looken. Jeg ser for meg de knallrøde løperne, og vakre damer iført glamour, subtile tilslørte øyne og brennende røde lepper. En lett liner er dratt over den øvre vipperoten, med en liten mengde skygge lagt på nedre øyelokk. Fremhev mandelformen ved å legge liner langs med øvre vipper. Falske vipper gir det lille ekstra.

Baby doll
En moderne look, med hardere kanter enn det vi er vant til å se i baby doll-looken, som vanligvis er uskyldige dukkeuttrykket. Legg en kremaktig skygge på det øvre lokket, mens en dypere oransje skygge blir lagt i globalen som kontur til øyet . Legg deretter en tykk liner langs øyet og dus ut spissen i ytterkant så man får et mer stumpt uttrykk. Brynene, lepper og hud holdes naturlig og vakker. Ta utgangspunkt i hver enkeltes farger.

Pasteller
Enkelt, jentete og lekent med pasteller. Det er noe vi kan se hos Donna Karen. En riktig bukett av farger kan gi et vakkert uttrykk om de bare blir satt sammen riktig. Bruk en høyt pigmentert mandarinfarget kremskygge, som bare er blir dyttet rundt øyepartiet og dust ut over globaen. Den nedre våtlinjen blir subtilt linet med en hvit kohlliner og de nedre vippene holdes bare, de øvre vippene kan skille seg ut med et svakt lag med super sort mascara. Leppene går i sinkrosa mot fuchsia fargede lepper.

Konkurranse
Nå har du muligheten til å vinne en sminkepakke med årets høstlook fra Isadora. Alt du trenger å gjøre er å svare på følgende spørsmål:

Hva er nettadressen til Isadoras blogg:

a) makeup.blogg.no

b) isadora.blogg.no

c) isa-makeup.no

Send inn ditt svar på e-post til konkurranse@side2.no og skriv Isadora i emnefeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.