RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Idol-karakterene

Sist oppdatert:
Vi har allerede vurdert alle kveldens Idol-finalister, og Alejandro Fuentes fikk ikke 6. Han var ikke engang best. Sjekk her og si din mening.

Side2 gir deg lynrask oppdatering fra sjette finalerunde i Idol. Det er bare sju sangfugler igjen, fire jenter og tre gutter, og en av dem må ut i kveld.

Vi er på plass i studio i Nydalen i Oslo, og vi har dessuten et panel som vurderer deltakerne. Se panelets vurderinger under.

Se resultatene på web-tv fra 21.35

Du kan også si din mening her

Eller teste deg selv: Hvem er du i Idol?

TONE DAMLI AABERGE, terningkast 4

Sang «Jolene» - Dolly Parton

Vår vurdering: En flink gjennomføring av Dolly Partons triste sang om kvinnen som stjeler hennes kjæreste. Mangler litt på innlevelsen, men det ble veldig godt gjennomført. Kunne gitt enda mer på sangen, men en god versjon av sangen ble det til slutt.

Dommerne mener: Tor: Dette var fabelaktig. Nydelig. David: Du har jo den knekken i stemmen. Det kler deg veldig godt. Ole: Som tidligere Idol-deltaker Gaute Ormåsen sa: Dette var helt sheriff.

To fikk toppkarakter:

Terningkast runde 5

Alis karakterbok: 6, 6 og 6

Terningkast runde 4

Ny 6-er til sjarmøren Ali

Terningkast runde 3

Karakter-sprik fra 1 til 6:

Terningkast runde 2

EVA WEEL SKRAM, terningkast 5

Sang «When You Say Nothing At All» - Allisson Krauss

Vår vurdering: En sår, vakker og tåredryppende gjennomføring av en sang som går relativt jevnt. Sangen er en nydelig ballade, og Eva gjorde det svært godt. Ronan Keating gjorde sangen nesten like bra, og det burde si det meste.

Dommerne mener: David: Du kan synge, men jeg hadde ønsket at du hadde valgt noe mer utfordrende. Ole: Greit, men jeg ble ikke så mye klokere av dette. Tone: Jeg synes jeg har hørt deg bedre før. Litt kjedelig. Tor: Du la listen høyt sist, dette ble litt planke, du får ikke bevist det du kan.

ERIK FLAA, terningkast 5

Sang «Hurt» - Nine Inch Nails

Vår vurdering: I utgangspunktet en industrigothsang av Nine Inch Nails, som Johnny Cash gjorde sin på veien mot døden. Den poppete versjonen framført av Erik Flaa var fin, men så absolutt bak de to versjonene som begge har herjet hitlister.Likevel: Meget godt sunget og en av de sterkeste innsatsene til Erik Flaa noen gang. Om Flaa mente det var som å hoppe etter Wirkola så var han i hvert fall ikke langt bak. Dette bør holde videre.

Dommerne mener: Ole: Hadde jeg hatt cowboy-hatt, skulle jeg tatt den av meg. Nå er du hjemme. Jeg frøs på armene. Tone: Fabelaktig. Du synger som en gud. David: Jeg fikk tårer i øyene. Dette var sterkt. Tor: Dette er det mest fantastiske jeg har hørt siden jeg begynte å vanke her oppe i Nydalen (studio, red. anm)

CINDY HOVDE, terningkast 4

Sang «I Will Always Love You » - Dolly Parton

Vår vurdering: Whitney Houston-spesialisten Cindy Hovde valgte den andre sangen Dolly Parton skrev samme kveld som Jolene, men sang den mer som Whitney enn Dolly. Sang utrolig nasalt, men like vakkert som alltid med sin voldsomme stemme. Lite show fra Cindy, men fint var det.

Dommerne mener: Tone: Det hørtes ut som i deler av låten så tolker du Whitney Houston. Du konsentrerer deg veldig, men jeg skulle ønske at du slapp opp litt. Ole: Litt famlende i begynnelsen, men så tok det seg opp. David: Kjempebra. Jeg skjønner at du var nervøs for å synge denne live. Tor: Cindy - fortsett sånn.

ALEJANDRO FUENTES, terningkast 4

Sang «Desperado» - Don Henley/Glen Frey (Eagles)

Vår vurdering: Den legendariske balladen til Eagles ble enda nydeligere når Ali lot sin silkemyke stemme traktere den tristeste av triste kjærlighetssanger. Beviset på Ali har en stemme som få andre har, og som mange andre bør misunne ham. Stemme og sang passet som pistol i hylster. Kunne gitt litt mer i ny og ne, men planket greit. Bør gå videre på stemmen, som muligens kan brukes bedre på andre sanger.

Dommerne mener: Tor: Stemmen din er fabelaktig, og jeg elsker å høre slike type låter som Desperado med stemmen din. David: Du har en sjelden stemme. Det skorter litt på det tekniske, det har noe med alderen å gjøre. Du er 16 år, og det er kommer. David: Det var visse partiene som lugget litt, dessverre. Tone: Jeg hadde håpet at du skulle være enda bedre, men jeg synes jo at stemmen din er helt fantastisk.

JORUN STIANSEN, terningkast 4

Sang «Nine To Five» - Dolly Parton

Vår vurdering: Lykketrollet valgte meget opprockede og morsomme 9 to 5 av Dolly Parton. Shower som ingen andre i Idol, men sangmessig har hun vært på høyere nivå tidligere. Et liveshow med Jorun er garantert en opplevelse, men da kanskje uten denne sangen. Klarer seg helt greit gjennom sangen, og får bonuspoeng for sceneopptredenen. Et Idol uten Jorun er et fattig Idol.

Dommerne mener: Tone: Vi vet jo at du har slitt med en betennelse på stemmebåndet, og det synes jeg folk skal vite ... Du er en fullverdig artist. Ole: Du klarer deg fint tross sykdom. Som entertainer er du fullkommen. David: Du er en entertainer - det er jo det du er. Tor: Du er kjempeflink. En ypperlig innsats

CHRISTIAN STENSENG, terningkast 3

Sang «Amazed» - Lonestar

Vår vurdering: Kanskje en av de beste innsatsene til Christian, men det er ingen stemme nok når han prøver. Blir veldig tamt og flatt, men det er et skritt fram for det som er fjortissjarmøren. Fint, men dette er ikke årets Idol.

Dommerne mener: David: Du har ikke noe stort teknisk spekter, men du gjør det fint. Låten kler stemmen din. Ole: Jeg er positivt overrasket. Beste du har gjort på lenge. Tone: Det var deilig å høre deg synge en ballade. Dette mestret du fint, selv om det var noen steder innimellom der det ikke var helt rent. Tor: Du har mye bedre kontroll til å begynne enn på slutten. Men alt i alt en fin fremførelse.

FÅ OVERSIKT:Den offisielle siden
BUTIKK:Kjøp Idol-effekter
WEB-TV:Se 700 auditioner gratis

Under finner du en stor bildespesial fra forrige finalerunde:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere