RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Idol-karakterene

Sist oppdatert:
Vårt panel, som igjen har delt ut terningkast i rekordfart, er ikke i tvil som hvem som bør ut av Idol. Les vurderingene og syng ut.

Side2 gir deg den raskeste oppdateringen fra åttende finalerunde i Idol. Det er bare fem sangfugler igjen, tre gutter og to jenter, og i kveld nå nok et talent forlate konkurransen.

Vi er på plass i studio i Nydalen i Oslo, og vi har dessuten et panel som vurderer deltakerne. Se panelets vurderinger under.

Idol-resultatene på web-tv fra 21.35

Du kan også si din mening her

Eller teste deg selv: Hvem er du i Idol?

Her ser du 700 auditioner - gratis

De fem gjenværende Idolene hadde fullt storband i ryggen da de sang på kveldens galla:

CHRISTIAN STENSENG, terningkast 2

Sang «I get a kick out of you» (Frank Sinatra)

Runde 7: Nok en 6-er til Ali

Runde 6: Ali fikk ikke 6

Runde 5: To fikk toppkarakter

Runde 4: Alis karakterbok: 6, 6 og 6

VÅR VURDERING: Har omtrent 50 prosent av sceneopptredenen til Frank Sinatra, og to prosent av stemmen. Mageplask fra første strofe. Ingen tvil om at stemmen ikke holdt denne gangen, og langt dårligere enn sist gang hvor han til tider overbeviste. Vi fikk svært lite kick av dette, og det eneste sparket som burde komme bør være ut av Idol.

DOMMERNE MENER: Tone: Du er en showmann, helt klart. Men i dag synes jeg ikke du klarte deg noe bra vokalt sett. Ole: Jeg synes også at du gjør en bra sceneopptreden, men vokalen satt ikke helt i dag. David: Det du gjør på scenen, er veldig bra. Men det er kanskje ikke sjangeren som kler stemmen din best. Tor: Du er en stor entertainer, kanskje bortsett fra stemmen i dag. Du skjærer ut og sliter enkelte steder.

JORUN STIANSEN, terningkast 5

Sang «Smile» (Westlife)

VÅR VURDERING: Så pen har ikke Jorun vært i Idol. Sang også pent, om enn noe litt for avmælt. Stemmen holdt igjennom hele sangen, og det er veldig pent og godt å høre på storfavoritten Jorun denne gangen. Holdt ro og Jorun kan når som helst synge i vårt bad. Beviste nok en gang at hun er en virkelig artist. Veldig bra og så mange hakk over Christian at det nesten ikke finnes ord.

DOMMERNE MENER: Tor: Dette var ikke bra - det var uforskammet bra. David: Ros for at du greier å holde roen. Du var myk og deilig å høre på. Og ser fantastisk ut. Ole: Helt fantastisk, Jorun. Tone: Vi har rost deg fordi du er bra på scenen. Det er lenge siden jeg fikk gåsehud, men det fikk jeg i dag.

ALEJANDRO FUENTES, terningkast 4

Sang «Beyond the sea» (Bobby Darin)

VÅR VURDERING: Ali kan sjarmere seg til hva som helst, og hadde den riktige grooven inne for denne sangen. Stemmen falt dessverre til tider igjennom. Det hele ble likevel veldig kult og godt gjennomført. Har vært bedre før i andre sjangere, men dette bør holde igjennom til neste runde. Bra, men ikke hans beste.

DOMMERNE MENER: David: Du gjør en fin figur. Dette er ikke din sjanger, men du kommer fint ut av det. OIe: Det var noen sure toner her og der, men jeg setter det på kontoen for en svært sjarmerende opptreden. Håper jeg ikke ser deg som swing-konge på danskebåten ... Tor: Når du kommer til å gi ut plater, for det vil du sikkert gjøre, vil det neppe være med storbandlåter. Men du gjør jobben bra i dag. Tone: Kjempegøy å se deg i dag. Du har utviklet deg scenemessig, og stemmen din har vi jo alltid likt.

ERIK FLAA, terningkast 5

Sang «Feeling good» (Michael Bublé)

VÅR VURDERING: Dette ble muligens litt for kjedelig i starten, om det er Erik eller sangen skal vi ikke uttale oss altfor sterkt om. Synger pent og godt, så det bør holde videre. I dag var han også til stede på scenen, noe han har vært i liten grad tidligere. Har klare kvaliteter som sanger, og er også blitt kjekkere og kjekkere etter hvert som Idol har gått.

DOMMERNE MENER: Tone: Du har hatt en sinnssyk utvikling. I dag hadde du det vi har etterlyst tidligere - du er ikke lenger anonym lenger. Jeg er stolt over å ha hentet deg inn igjen. Ole: Du var veldig, veldig bra i dag. Nå gjør du moves og beveger deg. Gøy å se. David: Dette er bra. Låtvalget var fantastisk. Du kunne ikke valgt bedre. Du klarer å bruke registeret ditt 100 prosent. Tor: Den måten du har transformert deg, er utrolig. Fabelaktig.

TONE D. AABERGE, terningkast 4

Sang «Sparkling diamonds» (Nicole Kidman)

VÅR VURDERING: Nicole Kidman uttalte da hun skulle spille i Moulin Rogue at det var det at hun skulle synge hun grue-gledet seg mest til. Det samme uttalte Tone før hun skulle prøve seg på bastardversjonen av «Diamonds are a girls best friend». Problemet med versjonen Tone prøvde seg på var nettopp at originalen, om man kunne kalle det, er at den aldri var ment som en enkeltstående sang. Den høye tonen til slutt satt som et skudd, men resten ble ikke mer enn en helt greit. Dette er et musikalnummer, og ikke nødvendigvis noe som passet helt hundre prosent inn. Selv om Tone showet bra.

PS! Hun sang Sogndals supportersang bedre, så kanskje det bør være neste ukes sjanger?

DOMMERNE MENER: Tor: Du er et sjarmtroll. En morsom versjon, du gjør mye ut av det. Alt i alt klarte du deg bra. David: Enig med Tor - gøy å se på. Jeg har savnet bevegelser, men det gjør du optimalt i dag. Ole: Gøy å se at du gjorde mer på scenen enn før. Et forrykende sceneshow, men jeg reagerte litt på engelskuttalen. Tone: Du var veldig bra på scenen. Du endte vokalmessig mye bedre enn du begynte.

Under finner du bildene fra fredagens runde:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere