RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Idolfavorittene

Sist oppdatert:
Det spisser seg til i Idolsirkuset. Vi har plukket ut favorittene til å komme til finalerunden. Se hvem her.

(Side2:) Lurer du på hvilke idoler som kommer til å stå igjen når finalerundene begynner? Vi har skrudd på krystallkulen og gir deg våre favoritter.

Fjorårets tips
I fjor tippet vi at Cindy Hovde, Tone D. Aaberge, Jorun Stiansen, David Bakke, Malin Pettersen, Alejandro Fuentes og Mari Vestbø alle skulle komme til finalen.

«Hans smil, stemme og totalitet gjør han til en god outsider til å vinne hele Idol» skrev vi om Alejandro. Les fjorårets tips her.

I år er det et veldig jevnt felt, og få har virkelig utmerket seg - likevel har vi plukket ut ti favoritter til å gå videre fra de fem finalegruppene, sammen med en del jokere som kan overraske.

Gruppe 1:
I den første finalegruppen er det mange jevne deltagere. I hvert fall fire av de åtte som skal synge onsdag 8. februar har god sjanse til å gå videre. Yolanda Myrbostad, Flavio Diaz, Maria Holand Tøsse og Anders Mjaaland har alle et eller annet som gjør de til aktuelle finaledeltagere.

Vi tror at lokalpatriotismen i henholdsvis Ålesund og Kristiansand bestemmer finaledeltagerne, og at Oslo-representantene må belage seg på en jokertilværelse.


Maria Holand Tøsse
Du kommer langt med utstråling og Maria som fikk kommentaren: «Du er søt og veldig sjarmerende. Du sjarmerte meg i hvert fall» fra slemme-Tor tror vi også sjarmerer TV-publikummet. Ungjenta studerer musikk, dans og drama på Fagerlia videregående skole i Ålesund, og er bryllupssanger på fritiden.

- Jeg har i hvert fall ikke kjæreste, sa hun til Side2 på spørsmål om hun var en romantiker.


Anders Mjaaland
Liverpool-supporteren Anders Mjaaland har allerede rukket å sette tusenvis av ungpikehjerter i brann, vi tror det er mer enn nok til å sikre en finaleplass. Krstiansandsgutten ble sendt videre av Tone-Lise på audition, men har etter den tid overbevist mer enn godt nok. - Så lenge jeg ikke virker slesk er det helt greit å bli kalt sjarmør, sa han til Fædrelandsvennen før hans første audition ble vist på TV.

Gruppe 2:
I gruppe to som synger den 10.februar finner man muligens de to som har vist størst sanferdigheter hittil i Idol: Ørjan Hatlevik og Vivian Sørmeland, fra henholdsvis Stord og Trondheim. Vi tror at Thomas Seeberg fra Haslum kan være en outsider, men holder en knapp på at talentet til Ørjan og Vivian sender de to videre.


Ørjan Hatlevik
Skulle vi satt penger på hvem vi tror vinner til slutt hadde vi lagt pengene på denne mannen som allerede har fått sin fanside. I Sandvika uttalte Hatlevik at han vurderte å trekke seg, men han er med videre. Det eneste som kan ødelegge for vestlands-sjarmøren er at han tar en Maria, dvs. begynne å snakke selv om at han er flink. La andre gjøre det, Ørjan.


Vivian Sørmeland
Den mest talentfulle av kjæresteparet i idol er sikret en plass videre både på grunn av sjarme, men også rått talent. Som etterhvert mange Idol-deltagere har Vivian gått på musikklinja på Heimdal videregående skole. - Det er godt å ha hverandre i en slik situasjon sa Vivian i Sandvika. Vi tror du må klare deg uten kjæresten framover, men at du når langt.

Gruppe 3:
I den tredje gruppen har vi to klare kandidater. Årets alternative jente (dvs. årets Margaret Berger eller Mari Vestbø) er Iselin Andersen, og vi satser våre knapper på at hun går videre sammen med Melaine Helmichsen. Stavanger (for sistnevnte) og Nærbø sørger for det.


Iselin Andersen
Om Tor virkelig kalte Iselin «søplehue» eller ikke er ikke viktig. Vi er av den klare oppfatning at Idol trenger en rockejente, eller i hvert fall noen som skiller seg litt ut fra mengden. Årets utvalgte er derfor Iselin. Når man i tillegg synger godt, er sjarmerende og morsom - vel, da tror vi at man har noe.


Melaine Helmichsen
Vi tror Melaine fra Stavanger kommer videre på Idol på sine rene, ærlige sjarm - i tillegg til det faktum at hun synger godt (noe som egentlig aldri trekker ned). I tillegg synger hun i muligens den mest åpne, eller mest klare gruppen. Det kan fort være at en ukjent springer tar henne igjen på oppløpet, men vi tror Melaine klarer dette.

Gruppe 4:
Den fjerde gruppen synger fredag 17.februar og vi har tre aktuelle kandidater: Oda Evjen Gjøvåg fra Bergen, Audun Rensel fra Hønefoss og Marius Hildal Vik fra Stord. Vi tror Oda går videre på sjarmen, og at det blir meget jevnt mellom Audun og Marius, men holder en knapp på sistnevnte.


Oda Evjen Gjøvåg
Som seg hør og bør har media kastet seg over hverandre for å kåre den nye Sandra. Vi tror Oda har nettopp den lille Sandra-faktoren, nemlig utrolig sjarme og et smil som kan smelte et isfjell. Oda sang hele tre sanger på audition og sa til Ibergen.no: De tok meg litt off guard, for jeg hadde ikke forventet å gå videre. Jeg trodde de tullet da de sa det.


Marius Hildal Vik
Vinneren av Talent Haugesund 2005 har mer enn nok talent til å gjøre det bra. I skarp konkurranse med Audun om fjortisstemmene tror vi at Marius har det lille ekstra på stemmen som gjør at det blir nettopp ham som klarer det. Hildal Vik er også en habil fotballspiller , om vi skal tro hjemmesiden til Trøtt, unnskyld Trott.

Kjøp musikken til tidligere Idoler her

Gruppe 5:
Den femte gruppen skal i ilden onsdag 22.februar. En jevn gruppe med tre som utmerker seg: Stine Muri fra Asker, Cindy Selven Røe fra Snillfjord og Maria Medina Heskestad fra Kløfta. Vi satser på to av dem.


Maria Medina Heskestad
Den tidligere koristen Maria fikk beskjed om å bevege seg mer av dommerne. Vi tror hun gjør det og går videre til finalerunden. Idol er dødsgøy, sa hun til TV 2 da hun gikk videre fra audition. Det blir nok enda dødsgøyere (hvis det finnes et slikt ord).


Cindy Selven Røe
-
Målet med å være med i Idol er å komme så langt som mulig. Drømmen min er å få prøve å være artist og å prøve å leve av det, sa Cindy til avisen Sør-Trøndelag. Hennes råe talent og sjarmerende smil tror vi er nok til å klare det også.

Kunne du blitt årets Idol? Ta vår splitter nye test her.

Jokerne:
Vegard Dahl
Thomas Seeberg
Flavio Diaz
Yolanda Myrbostad
Audun Rensel
Stine Muri

Under finner du en karusell over alle som er kvalifisert til semifinalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere