Gå til sidens hovedinnhold

Her er kaka til en frustrert pappa

- Hvorfor må alt være perfekt? spør han.

Etter flere nissefester, juleavslutninger og åtte dugnadskaker, fikk kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe nok, og lot frustrasjonen gå ut over den siste dugnadskaka.

«Passiv-aggressivt sammenbrudd etter høstens 8. dugnadskake», skrev Kongsteien til et bilde han la ut av kaka på Facebook mandag kveld.

På kaka sto det klart og tydelig: «Drit og dra!».

- I utgangspunktet var det en humoristisk kommentar til det jaget mange foreldre opplever i desember. Alle løper fra julearrangement til julearrangement med kjempedårlig samvittighet fordi vi ikke klarer å være til stede i øyeblikket med ungene våre, og heller ikke klarer å komme med den fineste kaka, forklarer Kongsteien til Nettavisen.

Er du enig med i at det er for mye jag for foreldre før jul? Si din mening i kommentarfeltet!

- Ganske hysterisk
Tobarnsfaren tar opp et problem som nok mange kjenner seg igjen i. Følelsen av å ikke strekke til, og så vidt klare å henge med nå i førjulstresset.

- Hver og sær er det kjempehyggelig og gode intensjoner, men selv tennisen skal ha nissetennis og det er juletretenning klokken halv åtte på morgenen i barnehagen. Vi står der trøtte med lussekatter i hendene og tenker at slik skal det være, sier han, og konstaterer:

- Summen av alt blir ganske hysterisk. Derfor kom det et lite sammenbrudd på kjøkkenet sent en mandags kveld.

For ikke nok med kaka han bakte til datterens juleavslutning på skolen dagen etter. Den dagen frustrasjonen kom til uttrykk, var det tre arrangementer familien måtte delta på.

- Vi er to foreldre, så det blir bare at man løper fra pepperkakehusutstilling, til juleavslutning og til dugnadsgrupper, sier Kongsteien.

Han sier foreldre, slik det er blitt i dag, blir «skviset veldig mye» gjennom hele året - men at det topper seg veldig i desember.

- Det er sjelden en helg uten dugnad, vaffelvakt eller kamp. Så kommer desember, og det blir en firedobling av samtlige arrangementer, sier han.

- Man skal være perfekt
Han mener dette jaget ene og alene er foreldreskapt.

- Jaget etter det perfekte har vi pålagt oss selv. Det er ikke ungene våre som krever dette, tvert imot. De er veldig glad i de øyeblikkene der vi har tid til å sette oss ned med dem, men vi har ikke tid fordi vi skal gjøre oss klare til neste nissefest, sier Kongsteien, og legger til:

- Ingen tør å si fra heller. Tenk om jeg er en dårlig far om jeg sier noe. Man får dårlig samvittighet, men jeg tror jo det at jeg er en like god far hvis jeg senker ambisjonene og heller øker prestasjonen litt, sier han.

Han synes det nå er på høy tid å kanskje bremse litt ned på førjulsaktivitetene.

- Dette er jo et resultat av vår tid. Man skal være perfekt på jobben, man skal ha et perfekt hus, flat mage fire dager etter fødselen og være en perfekt forelder, men er ikke det perfekte ganske umulig? Av og til må man si at godt, er godt nok, og kanskje redusere antall arrangementer, sier han.

- Jeg endret på kaka
Kongsteien vedgår at han pyntet om på «Drit og dra!»-kaka før den ble tatt med til skoleavslutningen.

- Jeg fikk jo litt dårlig samvittighet også da jeg sto der. Når du ser at ungene koser seg, har det gøy og spiser kaker, så tenkte jeg: «hva er det jeg klager på», sier han til Nettavisen.

Men kakebildet ble liggende på nett, og har ført til mange reaksjoner.

- Jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger på den kaka. Alle kjenner seg igjen, og alle kjenner på akkurat de samme følelsene, både på utilstrekkelighet og oppkavethet, sier Kongsteien.

Si din mening i kommentarfeltet!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken