RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Kongens nye jobbskjema

Sist oppdatert:
Kong Harald begynner i «redusert stilling». Fra nyttår skal han ha fri hver onsdag, mest mulig i helgene - og benytte mer tid til seiling.

(SIDE2:) Kong Harald fikk streng beskjed av sin lege, Halfdan Ilhlen, å trappe ned etter operasjonene, men 2005 var det store jubileumsåret for kongehuset, og kongen sto på mer enn noengang.

Nå er siste arrangement gått av stabelen, og Kong Harald skal ha kommet frem til et kompromiss om sitt arbeidstempo, skriver Aftenposten.

Helgene skal skjermes mest mulig, kongen skal ha fri en dag i uken - og han skal seile mer.

- Jeg har slett ingen planer om å pensjonere meg, sa han til Aftenposten nylig i et intervju. Livlege Ihlen minnet imidlertid offentlig om at både kongen og dronningen har nådd pensjonsalder og vel så det. Februar 2006 fyller kongen 69 år.

Samtidig er det kjent at kongeparet i fremtiden vil overlate de lengste utenlandsturene til kronprinsparet. Intensjonen til kongeparet er imidlertid at deres nedtrapping ikke skal være så synlig.

Kongen vil selv utføre sine konstitusjonelle plikter, de overlater han ikke til kronprins Haakon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere