*Nettavisen* Nyheter.

Her er krigens sanne ansikter

Den seks år gamle jenta laiba Hazrat poserer for fotografen.

Den seks år gamle jenta laiba Hazrat poserer for fotografen. Foto: Muhammed Muheisen

Disse barna er født og oppvokst under flukt fra krig.

30.01.14 15:31

Pakistan har tatt imot en av verdens største flyktningestrøm de siste 30 årene. Da amerikanerne innledet sin invasjon i 2001, flyktet afghanerne over grensen til Pakistan og inntok de samme jordhyttene som deres landsmenn hadde bygget 20 år tidligere - da Sovjet invaderte Afghanistan.

Siden 2001 har 3,8 millioner afghanske flyktninger returnert til hjemlandet. Mens det er fortsatt 1,6 millioner registrerte, afghanske flyktninger i Pakistan, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), melder The Times. Det antas at nærmere én million afghanske flyktninger oppholder seg ulovlig i Pakistan. De aller fleste lever under svært fattige kår.

Bor i en slum
Tolv år gamle Awal Gul bor i en slum i utkanten av Islamabad. Han har aldri gått på skole, og jobber på et grønnsakmarked. Drømmen hans er å bringe ære over hjemlandet sitt ved å bli en spiller på det nasjonale cricketlaget.

- Mitt land er Afghanistan, og vi har ingenting i Pakistan, sier gutten.

En fotograf fra nyhetsbyrået Associated Press, Muhammed Muheisen, har fotografert en rekke gripende bilder av afghanske barneflyktninger.

Selv om mange ikke føler seg hjemme i landet de har flyktet til, så er det svært dårlige utsikter når det gjelder å vende tilbake til et borgerkrigsherjet hjemland.

- Har fått nok
Mange pakistanere har fått nok av de afghanske flyktningene, og føler at de koster mye penger. Dermed blir det stadig mer press på den pakistanske regjeringen for å få sendt dem ut av landet og tilbake til Afghanistan.

Flere millioner flyktet over grensene til Pakistan da Sovjetunionen invaderte Afghanistan i 1979. Etter krigen var det krigsherrene som herjet i det fattige landet, og etter hvert var det Taliban som tok over kontrollen i 1996. Taliban terroriserte befolkningen med sine strenge islamske lover fram til deres fall i 2001.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Muhammed Muheisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Muhammed Muheisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Muhammed Muheisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Muhammed Muheisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Muhammed Muheisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.