RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er lønnstaperne

Sist oppdatert:
Har du høyere utdanning, blir det stadig mindre lønnsomt å jobbe i offentlig sektor. Fagforeningstopp er bekymret.
Ansatte i privat sektor med lengre utdanning drar fra sine offentlig ansatte kolleger. Unio-leder Anders Folkestad er bekymret for rekrutteringen.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at industriansatte med mer enn fire års høyere utdanning fikk 5,81 prosent mer i lønningsposen fra 2005 til 2006. Dermed slår de nok en gang sine kolleger i det offentlige, som hadde en lønnsøkning på 4,8 prosent fra 2005.

- Økonomien har godt av lønnsøkning

For Unio-leder Anders Folkestad er ikke dette tall som gir grunn til å smile. Han er lei av at offentlig ansatte sakker akterut i forhold til sine kolleger i privat sektor.

- Dette peker i retning av at kampen om kompetansen vil prege dette tariffoppgjøret i større grad enn på lenge. Det som vil gjelde fra vår side er at vi ikke kan ha en situasjon der vi ytterligere sakker etter, sier Anders Folkestad til NA24, samtidig som han legger til at de tar innover seg at det er en del grupper det er stor etterspørsel etter i privat sektor.

Unio organiserer flere av de såkalte utdanningsgruppene i offentlig sektor, som forskere, sykepleiere, politi og prester. Folkestad mener at slik arbeidsmarkedet er nå, det opplagt de offentlige arbeidsgiverne må ta dette innover seg. Det vil slå inn i årets tarifforhandlinger.

- Antagelig er det slik at økonomien ikke bare tåler en lønnsøkning nå, men den kan være tjent med å ta ut en del av veksten i lønn.

Vanskeligere å rekruttere

Lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor kan gjøre det enda vanskeligere å rekruttere ansatte med høyere utdanning til jobber i stat og kommune.

Omkring 80 prosent av nyutdannete sivilingeniører og folk med høyere naturvitenskapelig får seg jobb i privat næringsliv. Tre prosent får jobb i sykehussektoren, mens 15 prosent går til statlig sektor. Kommunene, som har slitt med rekrutteringen av sivilingeniører, får bare 2,5 prosent, ifølge bladet Tekna.

- I den harde kampen om kandidatene ser vi at offentlig sektor taper mot privat sektor. Dette er bekymringsfullt, fordi det er viktig for samfunnet at vi har en kompetent offentlig sektor, sier Helene Falch Fladmark samfunnspolitisk direktør i Tekna.

Kompetanselekkasje av forskere

Unio-leder Anders Folkestad bekrefter at privat sektor frister for en del, særlig for nyutdannede akademikere.

- Situasjonen for enkelte nyutdannede akademikere er at valget står mellom en stilling i privat sektor, eller å gå inn i en stipendiatstilling der lønnen så vidt passerer 300.000 kroner. Her får du en kompetanselekkasje, særlig innen høyere utdanning og forskning, sier han.

Folkestad legger til at vi ikke kan få et samfunn hvor offentlig sektor blir lavt utdannet og kvinnedominert, og en privat sektor som er høyt utdannet og mannsdominert.

- Vi har det mest kjønnsdelte arbeidsmarkedet i Europa. Her har offentlige arbeidsgivere et ansvar, avslutter Unio-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere