Her er Mamma Mia-fedrene

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Fedrene i «Mamma Mia» mener de kunne rukket farsrollen med god tidsmargin.

12.03.09 18:35

(SIDE2:) - Njaa. Jeg hadde vært 17 år, jeg tror det hadde gått bra det, skratter Heine Totland eller Harry Blickfeldt som han spiller i «Mamma Mia».

Se bilder fra pressevisningen nederst i saken!

Potensielle fedre
Sammen med Paul-Ottar Haga og Nils Christian Fossdal spiller han de potensielle fedrene til 20 år gamle Sofie i den snart premiereklare musikalversjonen av «Mamma Mia!» i det nye Folketeatret i Oslo. Som i filmen blir de alle invitert av Sofie til Hellas for hennes kommende bryllup - uten at mamma Donna vet at hennes tre ungdomsbeilere kommer.

SE OGSÅ: Se det nye Folketeateret

Torsdag går teppet opp for den norske teaterversjonen, godt støttet av det britiske produksjonsselskapet som står bak alle ABBA-musikalene verden over. Det betyr at kostymer, scene og figurer er nøye bestemt og kontrollert. Men det betyr ikke, ifølge de tre karene, at de ikke har hatt input på sine rollefigurer.

LES MER OM DET HER:
Rekordsalg for Mamma Mia!

- En illusjon
Og for letthets skyld. Heine Totland spiller altså Colin Firths rolle i filmen, mens Paul-Ottar Haga er Arne Svart, rollen som Stellan Skarsgård gjorde til sin. Nils Christian Fossdal spiller pappalternativ nummer tre, Tom Landmark i den norske versjonen. Karene flirer når det antydes at det er litt usannsynlig at de skulle vært fedre til en jente på 20-21.

- Å joda, skratter de, og mener at Heidi Gjermundsen Broch, som spiller moren Donna, kanskje har følt det mer. Hun er ti år yngre enn Donna egentlig er.

- Vi snakket litt om det på begynnelsen. Men «Mamma Mia!» er jo en illusjon og Heidi er kjempegod. Jeg tror ikke publikum har noen problemer med å akseptere illusjonen, sier Paul-Ottar Haga til Side2.

Under pressevisningen torsdag fikk vi ikke se gutta verken i spandex eller lurex. Derimot så har de terpet foran tom sal og to fulle saler med publikum allerede på sine norske ABBA-tekster.

En enorm presisjon
- Det er jo enkle poplåter, men rytmisk er det ganske mye som skal stemme. Det kreves en presisjon fra de britiske teaterfolkene som er spennende. Det er lette låter, men de er ikke lettvinte, sier gutta.

Det er sjelden en produksjon som «Mamma Mia!» finner veien til Norge, om man da ikke tenker på «Les Misérables» anno 1986 på Det Norske Teatret.

- De krever et presisjonsnivå som er helt ekstremt. Det er sjelden lista legges så høyt. Men det er vanvittig moro. Og du føler ikke at dette er personer som har satt opp «Mamma Mia!» mange ganger før i andre land. De er utrolig gode folk og de får det til å virke som det er første gangen de gjør dette, sier Haga.

Selv om de sier at 90 prosent kanskje er fastlagt, så er de resterende 10 prosentene i det store og det hele opp til dem.

- De er helt klart åpne for våre innspill, sier de.

1714

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag