*Nettavisen* Nyheter.

Her er mannfolka mest populære

Norsk skole har dobbelt så mange kvinnelige som mannlige lærer. Likevel er de mannlige mest populære.

26.05.11 07:55

De beste lærerne er gode til å lære bort, de vekker faglig interesse, stiller tydelige krav og viser omsorg for elevene sine. Dette viser en undersøkelse gjennomført av kunnskapsdepartementet, skriver Dagsavisen torsdag.

- Mer spektakulære
Seks av ti favorittlærere er nemlig menn.

- Menn kan nok være noe mer spektakulære i formen, og kanskje ha en måte å undervise på som appellerer til det man husker. Mannlige og kvinnelige lærere har nok ofte litt ulik stil, sier forskningsleder Anders Bakken ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) til Dagsavisen.

Harald Ødegaard (45) var med på NRK-serien «Klasse 10B». Ifølge hans elever på Engebråten skole finnes det ikke bedre lærer.

- Jeg kan ikke komme på noe som kunne gjort Harald til en bedre lærer. Han er den beste lærer'n jeg noen gang har hatt, sier Eivind Rollstad (13).

- Skap tillit
I dag jobber Harald 80 prosent som lærer. Resten av tiden går med på å reise rundt å inspirere lærerkollegaer i Oslo.

- Mitt poeng er å skape tillit for å komme i posisjon til læring. Elevene må føle seg trygge på seg selv og på skolesystemet, kjenne at jeg faktisk er der for dem. Med det som fundament, kan vi jobbe kreativt og målrettet både faglig og sosialt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.