RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er mobilen med projektor

Frister det med en mobiltelefon med 64 tommers skjerm?

Mobiltelefoner med en integrert projektor er en våt drøm som har virket nærmest umulig i lang tid. Riktignok har har projektorer blitt stadig mindre, men å få det inn i mobilen har vært mer noe som har tilhørt våre fantasier enn en seriøs fremtidsvisjon.

Utover den fysiske størrelsen som en projektor krever, så er det ikke til å komme utenom at høyt strømforbruk har gjort det heller upraktisk å gjennomføre noe slik i praksis.

Verdens første mobil med projektor
Men det har ikke stoppet Logic Wireless, som på årets CES-messe i Las Vegas viser frem verdens første mobiltelefon med en integrert projektor. Og ikke nok med at de viser den frem, prisen er allerede klar – både med og uten binding.

Telefonen som vises frem nå skal ifølge Logic selv kunne gjøre det mulig å vise frem bilder på veggen med en oppløsning på 640 x 480 piksler, med en størrelse på 32 til 64 tommer, avhengig av lysforholdene. Det oppgis ikke noen lysstyrketall, men vi antar ut i fra bildene at projektoren fungerer best i mørke rom.

To timers visningstid
Mer oppsiktsvekkende er det å se at projektoren skal kunne fungere i over to timer på batteridrift – hvilket bare er litt dårligere enn telefonens ikke fullt så imponerende taletid på 2-3 timer.

Telefonen er ellers relativt greit utstyrt med 3 megapikslers kamera, trykkfølsom skjerm, GPS, støtte for Word, Excel og Powerpoint-dokumenter – og ikke minst mulighet til å koble til telefonen som projektor for laptop, TV, Xbox og Wii gjennom en USB-kabel.

Første generasjon til stiv pris
Telefonen er oppgitt til å selges for 600 dollar uten abonnement - det samme som iPhone kostet da den ble lansert i USA i 2007.

Fremtidige versjoner skal gi fire ganger så sterk projeksjon, Windows Mobile-programvare, støtte for både GSM og det amerikanske mobilnettet CDMA (3G nevnes ikke), videokonferanseløsning og ikke minst større skjerm.

Vi antar at det fortsatt vil ta en stund før dette vil være standard i normale telefoner vi kan kjøpe her i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere