*Nettavisen* Nyheter.

Her er neste «FIFA»

70 prosent finpuss og 30 prosent innovasjon er formelen for «FIFA 10».

05.06.09 10:20

(Spill): Allerede et halvt år før vi kan vente å se «FIFA 10» i butikkhyllene løfter Electronic Arts på sløret for den kommende fotballfavoritten.

Årsaken, forklarer produsent David Rutter til nettsiden Eurogamer, er at det er så mange ting utviklerne vil dele med fansen og en av dem er hvor mye de polerer og forfiner spillet. Noe som er formelen for suksess etter det kritikerroste «FIFA 09»: La vær å fiks noe som ikke er ødelagt.

Fotballspillene i «FIFA»-serien var lenge sjangerens mest utskjelte, men i fjor skjedde det noe. «FIFA 09» knuste hovedkonkurrenten «Pro Evolution Soccer» og ble fotballfansens nye spillfavoritt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (EA)

Smartere spillere

Rutter forklarer at utviklingen av «FIFA 10» består av på 30 prosent innovasjon og 70 prosent finpuss basert på tilbakemeldinger fra nesten 275 millioner onlinekamper i «FIFA 09».

Blant de viktigste forbedringene er at spillerne oppfører seg mer realistisk og skal være mer taktisk oppmerksomme. Ifølge EA plasserer de seg nå mer riktig, jobber mer (blant annet ved cornere) og keeperne har blitt flinkere til å møte ballen. I «FIFA 09» ville spillerne løpe mot motstanderen mål ved corner og gjøre sin egen banehalvdel sårbar for raske angrep. Slike mangler på kunstig intelligens jobber EA nå med på fikse.

I tillegg lover utviklerne at langpasningene har blitt bedre og at forsvarsspillere ikke lenger like lett sitter som klistret på angripere.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

2022

360 graders kontroll

En av de se største nyhetene er det nye 360-graders kontrollsystemet. Fjorårets system, som bare lar deg styre i åtte retninger, er historie og den nye styringen åpner for et mer nøyaktig og underholdende spill.

Managerdelen har også fått en overhaling. EA lover en mer detaljert overgangsdel, mer konkurranse på overgangsmarkedet og mer troverdig spillerutvikling.

Frihet for de flinke

Electronic Arts har også annonsert et konsept kalt «Freedom in Physical Play» som skal gi rom for å vise hva du er god for på banen.

- Ny animasjonsteknologi gjør det mulig for dribletalenter å komme seg forbi motstandere ved hjelp av en sideveis dribleteknikk. «Freedom in Physical Play» er også utviklet slik at det gir mer uforutsigbarhet i møtet med motstanderen, forklarer EA.

«FIFA 10» slippes til de fleste formater i løpet av høsten 2009.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.