RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er neste generasjons skytespill

Sist oppdatert:
«Far Cry» er det beste skytespillet siden «Half-Life», og kan fort overta gamlekongens inngrodde krone.

Historien omhandler en tidligere leiesoldats litt ublide møte med den tyske professoren Kriegers personlige paradis.

Og i motsetning til de tyske professorene kjente fra diverse Svinesund-filmer, inneholder Krieger sitt paradis verken nakne damer, frekke biler eller billig øl.

Her snakker vi mutanter, leiesoldater og skumle undergrunnsinstallasjoner.

En fantastisk flyt

Ok, så er ikke historien noe særlig å snakke om. Jack Carver (hovedpersonen) har lagt våpnene på hylla og jobber som turistguide i Mikronesia.

Under en tur med den tilsynelatende uskyldige journalisten Valerie Constantine, blir båten deres beskutt og Jack må finne tilbake til gamle takter for å redde Valerie.

Heldigvis tar ikke dette lange stunden, og i løpet av noen minutter har et par slemminger fått smake kaldt stål.

Men selv om historien er mer eller mindre fullstendig blottet for originalitet og kreativitet (dog tar den seg litt opp etter hvert), klarer fortellingen likevel å engasjere.

Mye av æren for dette skal den enormt gode flyten i spillet ha. «Far Cry» er en mer eller mindre sammenhengende reise rundt på Krieger`s ulike øyer.

Enorme brett. Smarte fiender

De fleste av spillets 20 enspillerbrett er enorme i størrelsen og glimrende designet.

Folkene hos Crytek har sørget for alt fra skumle grotter til fantastiske utendørslandskaper og klaustrofobiske skipskorridorer. Og takket være den utrolige grafikken kommer nivåene til liv.

Dette er uten tvil tidenes vakreste spill, men krever da også sitt av maskinen. Likevel skal det nevnes at opplevelsen er like god på litt lavere maskiner med færre detaljer.

Brettene er krydret med fiender, og disse demonstrer en imponerende kunstig intelligens.

De lurer deg, lærer av dine bevegelser og oppfører seg mer eller mindre som ekte soldater i felten. Riktignok er de litt sløve innendørs, men du kan aldri føle deg trygg på dem. Blant annet opplevde vi å bli jaget rundt inne i en luftsjakt.

«Far Cry» er mye takket være den kunstige intelligensen et vanskelig spill, og vil vare en stund. Det at det alltid finnes flere måte å takle samtlige av spillets situasjoner på, øker også sannsyneligheten for at man kommer til å spille gjennom «Far Cry» mer enn en gang.

Åpent for mange tillegg

Flerspillermodusen vil bidra til økt levetid. Selv om det bare er tre moduser (drep alle, drep alle på det andre laget og angrip fiendens posisjon («Assult»)), vil MOD-miljøet fort forandre på dette.

«Far Cry» er en gave til alle som er interessert i det å utvide allerede eksisterende spill, og det er allerede flere spennende prosjekter på gang. Blant annet jobber noen med å lage et tillegg som muliggjør lagspill på de ulike enspillerbrettene.

Den nye FPS-kongen!

Kjøper du «Far Cry» får du en perfekt blanding av action og spenning, og et underholdningsprosjekt av ypperste klasse. Har du maskin nok til å kjøre spillet, vet du hvor du skal være (og ikke være) fredag førstkommende.

Årets hittil beste spill, uansett plattform. Lenge leve den nye FPS-kongen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere