RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Her er Nettavisens Breivik-dekning

Sist oppdatert:
Erfarne reportere, nærmere 50 lokalaviser og en Nettavisen-redaksjon skapt for rask dekning vil gi deg det du trenger.

22. juli er den største enmannsmasakeren i nyere tid, og Anders Behring Breiviks standpunkt før rettssaken er annerledes enn i vanlige rettssaker. Likevel er det en vanlig rettssak som starter mandag. Én mann skal dømmes etter norsk lov. Flere hundre ofre og pårørende skal behandles med respekt gjennom dekningen.

- Nettavisen har stor kompetanse i å referere tunge og vanskelige rettssaker hurtig, sier Gunnar Stavrum og poengterer at slik livedekning ligger i ryggmargen på en ren nettredaksjon.

Direkte
Vi følger rettssaken mot Anders Behring Breivik direkte fra første minutt. Gjennom våre nettsider får du TV 2s direktedekning av rettssaken gjennom de 10 ukene. Dette inkluderer innledningsforedraget den første dagen, samt intervjuer i Oslo tingrett og i TV 2s studio.

Samtidig vil Nettavisen ha sin egen direktedekning av det som sies inne i rettssalen. Vi vil gi deg all vesentlig informasjon fra rettsforhandlingene. Vi har som mål å formidle hele Breiviks forklaring. Vi vil likevel begrense formidlingene av detaljer som kan bli for støtende.

48 lokalaviser
Inne i rettssal 250 følger en reporter Breivik og de andre aktørene direkte, og forteller det tv-kameraene ikke fanger opp. Utenfor rettssalen har vi en reporter som får med begivenhetene utenfor rettssalen.

I tillegg samarbeider Nettavisen med 48 lokalaviser gjennom A-pressen, og vil viderebringe lokale saker som også har nasjonal interesse. Vi har også et samarbeid med Norsk Telegrambyrå som alene har en omfattende dekning.

- Det blir en vond tid, men vi må gjennom den for etter hvert å kunne legge terrorangrepet og massedrapsmannen og hans psyke bak oss. De 77 menneskene som ble drept 22. juli 2011 fortjener en grundig og verdig rettssak som gir gjerningsmannen den straffen han fortjener, skriver Nettavisens ansvarlige redaktør Gunnar Stavrum i dagens kommentar (les den her) .

Lite filter
Første dag vil alle kunne se og høre innledningsforedraget til aktorene Inga Bejer Engh og Svein Holden. Tirsdag morgen vil Anders Behring Breivik gå i vitneboksen. Tv-kameraene blir da skrudd av, og nettmediene blir din kilde til informasjon om hva som sies.

Nettavisen vil gi deg store deler av Breiviks forklaring, og kommer til å ha lite filter for hva som kommer ut. Hans meninger vil du få. I den grad vi sensurerer hans forklaring blir det for å beskytte avdøde eller pårørende.

Utover i rettssaken vil detaljer om de avdøde bli lagt fram i retten, og da vil Nettavisen bli mer forsiktig i sine referat.

Her er Nettavisens guide til rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere