RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nettavisens nye redaktør

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den første partiredaktøren for Nettavisen har bakgrunn i russo-sovjetiske studier.

Partiene SV, Ap, Frp, KrF, Høyre, Sp, Rødt og Venstre er alle invitert til å ta over redaktørstolen til Nettavisen en dag denne høsten. Dagene er fordelt ved hjelp av trekning og man venter nå på tilbakemelding fra partiene om hvem de ønsker at skal inneha redaktørstolen.

- Vi har gjort dette for å kunne gi partiene en mulighet til å i enda sterkere grad vise sine individuelle forskjeller, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Den første partiredaktøren
Det første partiet som utnevnte sin redaktør var regjeringspartiet Arbeiderpartiet. Valget falt på nestleder og Fiskeri-og kystminister Helga Pedersen.

- Jeg takket ja til dette fordi jeg trives med å bruke digitale medier, og å få tettest mulig kontakt direkt med folk, sier Helga Pedersen til Nettavisen.

Å påvirke at flere bruker sin stemmerett er også viktig for Pedersen:

- Kun 60 prosent av befolkningen bruker sin stemmerett. Å bli gjesteredaktør kan bidra å få fram politiske ulikheter, og vise at en stemme gjør en forskjell.

En tredje grunn er for Helga Pedersen mer personlig:

- Dessuten er det jo litt artig for meg å kunne titulere meg som gjesteredaktør all den tid mannen min er journalist.

Helga Pedersens ektemann er Erik Brenli, og er journalist i Ságat.

Et spennende valg
Den 36 år gamle tidligere fylkesordføreren i Finnmark har mellomfag i russisk og historie, samt grunnfag i russo-sovjetiske studier. Hennes bakgrunn og kunnskap tror sjefredaktør Gunnar Stavrum vil være spennende:

- Helga Pedersen er et veldig spennende valg. Hun har en erfaringsbakgrunn som kommer til å gi oss spennende impulser, og jeg gleder meg til å se hvordan hun vil påvirke stoffvalg og vinklinger, sier Gunnar Stavrum.

Selv om Helga Pedersen blir redaktør så får hun ikke lov til å påvirke journalistenes uavhengighet:

- Nå får jo ikke partiene velge hva vi skal skrive, men hva vi skal skrive om.

Det betyr at hvis Helga Pedersen ønsker at Nettavisen skal fokusere på utfordringene til fiskerinæringen i Finnmark så er det nettopp det som blir den viktige saken for Nettavisen den dagen.

Grep om redaksjonelle valg
Det store grepet om redaksjonell profil og valg er et ledd i å vise hvordan en nettavis kan fungere som en dynamisk nyhetsformidler mener Stavrum:

- Det er to ting vi oppnår ved å gjøre dette. For det første tror vi at våre lesere vil synes at det er interessant og spennende med en dag hvor ett parti har bestemt saker, skrevet leder og vært med på å påvirke vår totale nyhetsdekning

- For det andre viser det den innboende dynamikken i en nettavis. Vi kan mye raskere enn andre medier forandre oss, og fungere medstrøms med nyhetsbilde og utviklingen i samfunnet ellers.

Invitert til deltagelse
Partiene har akkurat mottatt sine invitasjoner og har en svarfrist i slutten av juni for å si om de ønsker å delta, samt hvem de vil sende som sin representant:

- For partiene er dette en unik måte å kommunisere med over 300 000 lesere på en dag på, sier Stavrum. Jeg regner med at interessen er til stede hos partiene. For selv om partiene ikke får påvirke vår uavhengighet eller vår kildebruk så handler politikk like mye om hva som er på dagsordenen. Nå får partiene en unik mulighet til å sette denne dagsordenen, i hvert fall for en dag.

Etter trekning er dagene fordelt på partiene på følgende måte:

Datoene er foreløpige - det kan forekomme endringer.

Onsdag 26. august: SV

Fredag 28. august: AP

Mandag 31. august: FRP

Onsdag 2. september: KRF

Fredag 4. september: H

Mandag 7. september: SP

Onsdag 9. september: Rødt

Fredag 11. september: V

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere