*Nettavisen* Nyheter.

Her er Nintendo 3DS

Nintendos 3D-maskin avduket på spillmessen E3 i Los Angeles.

18.06.10 09:58

3D er en av de store greiene i år, men har til nå utelukkende blitt sett sammen med store skjermer og raske konsoller. Nintendo går som vanlig en annen vei og kommer med 3DS, en ny håndholdt maskin som kan vise 3D-grafikk og ikke krever de vanlige briller.

Maskinen ser ut som en DS Lite, med to skjermer hvor den ene er på 3.5" og kan vise 3D, forutsatt at du vil. Gjennom å bevege på en slider justerer du hvor mye 3D du vil ha. Skjerm nummer to er berøringsfølsom, akkurat som på DS.

LES OGSÅ: Alt fra Nintendos pressekonferanse

Viser også film i 3D

Nintendo forteller at maskinen er mye kraftigere enn DS, har både bevegelses- og gyro-sensor, og en ordentlig styrespak. Maskinen er kompatibel med DS, og har to kameraer som lar deg både ta og vise bilder i 3D.

3DS kan også vise vanlig 3D-filmer, for eksempel «How to Train Your Dragon». 3DS-maskiner kan kommunisere med hverandre automatisk (lokalt), uansett hva maskinen brukes til. Blant annet kan maskinen og spillene dele kart, oppgave og utvidelser. Wi-fi er også på plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kid Icarus er tilbake

Et nytt flyspill med 80-tallshelten Kid Icarus, «Kid Icarus Uprising», skal være blant de første spillene til maskinen og ser veldig bra ut. Grafikken er imponerende og fullt på høyde med det Gamecube serverte.

Nintendo lover at det skal bli lettere å navigere seg rundt omkring, siden 3D gjør det lettere å vurdere dybde, størrelse og lignende. I tillegg til en rekke tredjepartsspill, har Nintendo mye å by på. Blant annet et nytt Nintendogs, som også skal ha med katter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blant tredjepartsspillene valgte Nintendo blant annet å trekke frem «Dj Hero», «Resident Evil», «Madden» og et nytt «Metal Gear Solid»-spill. Tredjepartsutviklerne er selvfølgelig veldig imponerte og gleder seg til å jobbe med maskinen. I tillegg til «Kid Icarus», kommer Nintendo selv blant annet til å by på et nytt romeventyr med «Starfox»-gjengen, luftakrobatikkspillet «Pilot Wings Resort», «Animal Crossing» og et nytt «Paper Mario». En foreløpig liste over spillene som er på vei til 3DS finner du her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.