RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nintendos nye vidunder

Sist oppdatert:
LOS ANGELES (TV 2 Nettavisen): Spillekspert Frode Haugen skalv av glede etter å ha sett den nye håndholdte Nintendo DS. Se bildene.

Nintendos pressekonferanse under spillmessen E3 i Los Angeles var intet annet enn en killer. TV 2 Spillsonens spillekspert Frode Haugen var helt skjelven etter konferansen

- Dette var noe av det råeste jeg har sett. Dersom Nintendo spiller kortene sine riktig, slik vi vet de kan, er det fare for at Sony får en kort tid på håndholdtmarkedet. Jeg hadde nesten avskrevet Nintendo, men DS har virkelig snudd opp ned på hele oppfatningen. Jeg fikk grøsninger på ryggen under presentasjonen, sier han.

Nintendo leverer nemlig varene med sitt nye Nintendo DS, og gir PSP hard konkurranse

Sonys PSP har maskinvare-fordeler fremfor Nintendo DS, men for Nintendo handler alt om spillet.

TV 2 Spillsonen har allerede spådd Sonys Playstation Portable (PSP) til E3s største nyhet, men Nintendo DS er hittil den største overraskelsen. Hete rykter virrer rundt en hemmelig håndholdt spillmaskin fra Sega også, men dette vet vi foreløpig ingenting om.

Dette er Nintendo DS
Nintendo DS har imponerende spesifikasjoner:

** Konsollen har 2 skjermer, hvorav den ene er trykkfølsom. Begge skjermene er programmerbare i 2D eller 3D for utviklere, og hva vi fikk se av 3D-grafikk virker fantastisk bra. Hvordan skjermene brukes er opp til utviklerne.

** DS kommer med 2 mediabaser, og du kan spille alle dine gamle GB-spill på den nye konsollen.

** Maskinen har innebygd mikrofon som blant annet kan brukes til stemmekontroll – og gjenkjenning. For eksempel kan bare din stemme kontrollere spillet.

** Med Dual Wireless Capability kan opp til 16 mennesker skal spille sammen i en hundre meters omkrets, men den største nyheten innledes med disse engelske ordene: «Nintendo DS is beyond online, it’s noline».

Jepp, maskinen er WiFi-kompatibel. Finnes det et trådløst nettverk i nærheten av deg er det bare å koble seg til og spille, med folk over hele verden.

Nintendo DS slippes allerede i år i både USA og Japan og i løpet av første kvartal 2005 i Europa, «til en fornuftig pris», ifølge Nintendo.

Slik ser den ut, nyvinningen som fikk TV 2 Spillsonens spillekspert Frode Haugen til å skjelve av glede. Designet på Nintendo DS har siden blitt forandret.
Slik ser den ut, nyvinningen som fikk TV 2 Spillsonens spillekspert Frode Haugen til å skjelve av glede. Designet på Nintendo DS har siden blitt forandret.

Metroide Prime allerede klar for DS
Et samlet pressekorps holdt på å gå amok da en fullt spillbar versjon av Metrode Prime ble annonsert for DS. Med den trykkfølsomme skjermen kan du bytte våpen og sikte bare ved å ta på skjermen.

I tråd med Nintendos begjær til å revolusjonere spillmarkedet lettet den japanske giganten også på lokket når det gjaldt deres neste store spillkonsoll, arvtageren til GameCube.

- Vår neste maskin vil revolusjonere spilling. Vi kunne gitt dere de tekniske detaljene på vår nye maskin, men det skal vi ikke gjøre. Det er en enkelt grunn til det. Det er rett og slett ikke viktig!

Disse kryptiske ordene bør ikke bety annet enn at Nintendo vil være de eneste som nevner sin neste generasjons konsoll uten egentlig å fortelle noe, men det kan også bety at de virkelig har noe stort i gjære.

Spillsonen skal teste Nintendo DS og spillene som slippes onsdag kveld norsk tid. Vi kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere