*Nettavisen* Nyheter.

Her er Nintendos revolusjon

Nintendo har nettopp avslørt revolusjonen i Revolution. Her får du bildene og alle detaljene!

10.11.05 10:25

Ryktene om hva som skulle gjøre Nintendos nye spillkonsoll, og spesielt kontrolleren, til en en revolusjon har pågått på nettet lenge.

Flere som påstod å ha sett den var over seg av begeistring, og brukte store bokstaver når de skrev om den i diverse forum.

- OH MY GOD, WHAT THE FUCK, repeterer redaktøren for IGNs nintendoredaksjon, Matt Casamassina, fem ganger på IGNs forum.

Nå er kontrolleren avslørt, og her er alle detaljene:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Nintendo)

På nett: Se hele pressekonferansen her!

Kontrolleren ser ut som en futuristisk fjernkontroll, og holdes med bare en hånd. I den andre hånden kan du holde en tilleggsdel som festes til hovedkontrolleren.

Designet er hvitt og glossy, og minner litt om en iPod. Kontrolleren skal fungere som en mus i såkalt «real space 3D», og bør fungere utmerket med skytespill.

Ifølge Nintendo-legenden Shigeru Miyamoto er designet valgt etter tilbakemeldinger fra gamere selv, skriver Gamespot.

Nintendo mener at dagens konsoller tar opp altfor mye plass i folks hjem (Japan har mange mennesker og små leiligheter), og ville derfor lage noe lite og enkelt som fungere like bra for «av og til»-spilleren som for hardcore-gamerne.

Nye funksjoner
Kontrolleren har mye av de samme funksjonene som dagens Gamecube-kontroller, men med nye plasseringer.

Som du ser på bildet over er styrekrysset plassert øverst med en stor A-knapp like under. B-knappen er plassert på undersiden av kontrolleren.

Rett under A-knappen har du de vanlige Select- og Start-knappene i tillegg til en Home-knapp. Nintendo har foreløpig ikke sagt nøyaktig hva disse knappene skal brukes til, selv om en del funksjoner er opplagt.

Øverst til venstre har kontrolleren en av- og på-knapp som angivelig slår Revolution-konsollen av og på.

Nederst på kontrolleren viser et lyspanel hvilken port på konsollen kontrolleren bruker. Du kan tydeligvis koble til fire kontrollere.

Nederst på kontrolleren har Nintendo lagt til en port som gjør at du kan koble til en rekke tilleggsutstyr. Som du ser på bildene av kontrolleren, mangler den analoge styrespaker, noen Nintendo tydeligvis løser gjennom å koble disse til som ekstrautstyr. Vi vet foreløpig ingenting om hvordan dette fungerer i praksis.

Ifølge IGN er kontrolleren trådløs. Nettsiden har også testet «vippe»-funksjonaliteten i kontrolleren - du skal blant annet kunne vri og vende på objekter i et spill ved å vri og vende på håndkontrolleren.

Revolusjonen...
På toppen av kontrolleren sitter en sender som, etter hva vi kan bedømme, utgjør det unike med kontrolleren.

Med hjelp av denne senderen kan du bruke kontrolleren til å peke rundt på TV-skjermen og dermed simulere blant annet en musepeker på en PC. I tillegg forstår sensoren bevegelse innover og utover i skjermbildet (les 3D).

Denne funksjonen er unik, og kan vise seg å bli en suksess blant skytespill-entusiaster. Det er tradisjonelt vanskelig å sikte nøyaktig med analoge styrespaker, og en slik «musepeker» vil definitivt hjelpe på nøyaktigheten.

Vi ser likevel et problem i forhold til hvor langt unna du sitter TV-skjermen. Jo lengre unna, jo mindre bevegelse skal til før pekeren beveger ganske mye på seg. Dette er likevel bare spekulasjoner da vi ikke har prøvd kontrolleren selv.

Funksjonaliteten kan også komme til sin rett i flere typer sportsspill som tennis og fisking, og vil sikkert bli en suksess i ulike puslespill.

Nintendo Revolution slippes i løpet av 2006.

Revolution-kontrolleren kort oppsummert:

  • Tredimensjonell pekefunksjon. Sensorer i kontrolleren forstår bevegelse opp, ned, høyre, venstre, inn og ut.
  • Vippe-funksjonalitet. Sensoren i kontrolleren registrerer også at du vipper og vender på den.
  • Muligheten for å koble til et vidt spekter av tilleggsutstyr.
  • Ny plassering av knapper, noen nye funksjoner.
  • Trådløs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.