RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nokias iPhone-utfordrer

Endelig kommer Nokia med en skikkelig touch-telefon.

Ryktene og falske bilder av Nokias kommende 5800 XpressMusic-telefon har svirret på nettet i lang tid, men nå ser det endelig ut til at offisielle bilder av telefonen har blitt lekket av det som blir Nokias første touch-telefon.

Nytt OS
Det er ventet at Nokia vil lansere HSDPA-telefonen 2. oktober, og det blir det første hintet av hvordan Nokia tenker sine mobiltelefoner i fremtiden, for 5800 blir den første telefonen med operativsystemet Symbian S60 Taco 5.

Med tanke på at navnet er XpressMusic, så er dette en multimediatelefon som er ment for de store massene.

Designet ser umiddelbart Nokia ut, noe som betyr at de helt klart ikke ønsker å legge seg så tett som mulig opp mot iPhone – selv om det er umulig å ikke trekke paraleller.

Ikke multi-touch
Foreløpig ser det ikke ut til at Nokia ønsker å følge Apple ved å implementere dual/multi-touch-funksjonalitet på telefonen, noe som utvilsomt er en av de største styrkene på iPhone – særlig på nettleseren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere