Gå til sidens hovedinnhold

Her er Nokias nye gullgutt

Siste skrik fra Nokia er en mobilmodell som frir til de som er opptatt av bildekvalitet og action.

Bildekvaliteten på de første mobiltelefonene med innebygd kamera er ikke noe å skryte av, for å si det mildt. Nå begynner det å komme seg. Onsdag lanserte Nokia sin første modell med en oppløsning på over én million piksler, da de tjuvstartet CeBIT-messen i Hannover.

Mobilkameraet er utstyrt med en 4x digital zoom, og lysømfintligheten skal være god.

Lager videosnutter
Nokia 7610 er også tilrettelagt for kjappe utskrifter av de beste bildene dine ved hjelp av Bluetooth-utgangen. Like enkelt skal det være å laste ned bilder og dele dem med venner og kjente på nettet.

Med den nye mobildingsen med Nokia skal det også være mulig å lage små filmsnutter på inntil ti minutter. Mobilselskapene regner med at videofunksjonene vil ta av etterhvert som det nye 3G-nettet blir tatt i bruk.

- Blir allemannseie
Det norske programvarehuset Opera opplyste onsdag at 7610 er utstyrt med en nettleser fra Opera . Modellen kan i tillegg spille av MP3-filer, støtter Java og skjermen har 65.000 farger.

- I 2003 ble det solgt flere kameratelefoner enn digitale kameraer. Vi er nå i ferd med å komme inn i en æra der kameratelefoner blir allemannseier, sier Nokias visepresident Juha Putkiranta.

Nokia opererer med en veiledende utsalgspris uten binding på rundt 4000 kroner.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley