RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nokias nye telefoner

(Nokia)
Sist oppdatert:
Nokia står fast ved målet om å erobre 40 prosent av mobilmarkedet. Disse nye modellene skal hjelpe dem på veien.

Den finske mobilgiganten har vært i hardt vær den siste tiden. Selskapet har opplevd fallende markedsandeler, og har nå 32 prosent av det globale markedet. I Norge har Nokia mistet førsteplassen i mobilmarkedet til konkurrenten Siemens.

I dag lanserte Nokia fem nye mobiltelefoner som skal snu trenden. Analytikere mener selskapet har blitt straffet av markedet for å være sent ute med kameratelefoner og foldetelefoner - slike med lokk man kan vippe opp. Nå tar de selvkritikk.

- I løpet av året har vi gjennomført en grundig analyse av veien fremover. Vi har lagt til nye produkter og fremskyndet andre, og i løpet av denne prosessen har vi tatt livet av noen planlagte produkter, sier konsernsjef Jorma Ollila i en kommentar til nylanseringene.

Video og rustfritt stål
Spydspissen blant nyhetene er 3G-telefonen 6630, som tilbyr dataoverføring i en hastighet tilstvarende mobilt bredbånd. Telefonen kan dermed vise høykvalitets videostreaming i sanntid, og åpner også for videokonferanse på mobiltelefonen.

Telefonen er også den første dual-mode tri-band-telefonen som er utviklet for å kunne brukes i 3G (WCDMA)-, EDGE- og GSM-nettverk i både Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika. Med 1.23 megapiksler i kameraet kaller Nokia telefonen for "den mest avanserte kameratelefonen som er introdusert på GSM-markedet til dags dato".

Forventet pris skal være i overkant av 4000 kroner, opplyser Nokia.

Regneark
Nokia 6170, en foldbar kameratelefon i rustfritt stål, er utviklet for mellomsegmentet. Telefonen byr på e-post, instant messaging, MMS og push to talk i én telefon.


Nokia 6260, rettet mot bedriftsmarkedet, kommer med blant annet push to talk, e-post, Bluetooth-tilkobling og VGA-kamera.

To nye lavpristelefoner, 2650 og 2600, skal kapre markedsandeler i nybegynnermarkedet. 2650 kan blant annet skilte med en regnearkfunksjon som lar deg finregne på studiegjelda mens du venter på bussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere