*Nettavisen* Nyheter.

Her er Norges aller verste og lengste kø

HUNDREVIS VIL HA PASS: Fredag ble det lenge og vente for dem som ville ha nytt pass på politihuset på Grønland. De som sikret seg kølapp tidlig kunne slippe unna med to-tre timers ventetid. For de som kom såpass sent som rundt klokken 10.00 var estimert ventetid satt til fire-fem timer. Litt etter klokken 10.00 gikk de ansatte rundt og delte ut gratis boller til de tålmodige sjelene som brukte den solrike fridagen inne på politihuset i en uendelig lang kø. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

- Det tar lenger tid å få pass enn å fly tur retur Ungarn.

30.05.14 12:06

POLITIHUSET (Nettavisen): Hundrevis av personer var fredag møtt opp på politihuset på Grønland for å fornye passene sine nå som sommerferien nærmer seg med stormskritt.

Se video lenger ned i saken.

Allerede klokken 07.00 var det mulighet for å trekke kølapp. Klokken 07.20 hadde nesten 200 personer trykket på knappen på kølappautomaten om fornyelse av pass. Først klokken 08.00 åpnet skrankene hvor man bestiller seg nytt pass.

100 i timen
Da Nettavisens utsendte trakk kølapp klokken 09.45 var beskjeden entydig nedslående. Du er nummer 420 i køen. Behandlingskapasiteten på passkontoret er cirka 100 personer i timen. Med den farten ville det bety en ventetid på cirka fire og en halv time - som et minimum.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅTTE MELDE PASS: Nettavisens kølapp viste at det ble litt ventetid for å få nytt pass. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)

Da satt hundrevis av ventende utenfor på gressplenen i solskinnet, de satt innendørs med en is eller bestilte seg en kaffe på en av de nærliggende kaffebarene ved politihuset på Grønland.

- Visste det ble kaos
Nettavisen møter Espen Kjendlie som er på plass for å sikre nye pass til døtrene Alma (6) og Mille (3).

- Jeg visste det ville bli kaos. Men vi kan ikke klage, alle lukene er åpne, og de som jobber her gjør så godt de kan. Vi er ved godt mot, humrer han.

- Problemet er vel at mange benytter seg av denne dagen til å fornye pass fordi det er skole- og barnehagefri, sier Kjendlie.

Han trakk kølapp klokken 07.45. Da var han nummer 236 i køen. Da Nettavisen snakket med ham klokken 10.00 ble nummer 186 ekspedert.

- Vi skal til Budapest om et par uker. Det som er litt vittig er at det tar lenger tid å få pass enn å fly tur retur Ungarn, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

KORTER NED VENTETIDEN MED IS: Alma (6) og Mille (3) kutter ned ventetiden med hver sin is. Etter drøyt to timer i kø nærmer det seg deres tur med stormskritt. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)


Kaffe og parkliv
To andre som har valgt å bruke deler av dagen på Grønland er John Erik Ødegaard og datteren Madelén Ødegaard.

- Vi var her klokken 07.20. Datteren min trenger å fornye passet sitt. Allerede da var det enormt mye folk her, sier John Erik Ødegaard til Nettavisen.

- Hva gjør man mens man venter?

- For vår del har det vært litt kaffe og parkliv i godværet.

- Og stemningen her. Er det mye syting og klaging over lang ventetid?

- Nei, det virker som de aller fleste har vært klar over hva de har gått til. Jeg visste at dette antageligvis ville bli årets verste dag for å stå i passkø, sier Ødegaard.

Klikk på bildet for å forstørre.

PASS PÅ: John Erik Ødegaard og datteren Madelén var bare noen få nummer unna skranken da Nettavisen snakket med dem. Da hadde de ventet i drøyt to og en halv time for å få unnagjort dagens viktigste gjøremål. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)


SE VIDEO: Folk i passkø benytter ventetiden til å kjenne sol og varme på kroppen i parken utenfor politihuset.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=QndUlgeD38CXGGXSn9WDdr4NC6F_A0_WSqdWi5ERMPcT8T0ipi1Sb_RAYY9xYVOmUAqyTV8aa2qvN_miJAp3fB_rKdVFUmcFQ34f_Cvryh7Q4rXmQpSq0q5yxorzXTF4K7B5u-RImxU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.