Her er Norges billigste hytte

Foto: Foto fra annonsen

Denne koia er for øyeblikket den billigste fritidseiendommen i Norge.

(Oppland Arbeiderblad): Med en prisantydning på 50.000 kroner er denne koia ved Tjuvåstjernet den billigste fritidseiendommen i Norge for øyeblikket. Det foreligger en salgsrapport fra takstmann, som slett ikke uttrykker forferdelse over billigobjektet på Totenåsen.

Enkel standard
«Ligger i idylliske skogsomgivelser med spredt hyttebebyggelse rundt. Solrikt med utsikt over Tjuvåstjernet», skriver han, og oppsummerer eiendommen slik:

«Eldre enkel hytte som framstår som fra byggetida som aldersslitt. Cirka en kilometer på gangsti fra parkeringsplass til hytta. Ikke innlagt vann og strøm. Punktfestet tomt».

Fra Lena er det cirka 14 kilometer til hytta, fra Skreia cirka 11, skriver Oppland Arbeiderblad.

Inkludert inventar
Festeavgiften oppgis å være moderate 2000 kroner. Moderat er selvsagt også selve hytta, med sine 17 kvadratmeter bruksareal.

Plassutnyttelsen er imidlertid god. Hytta fra 1960 har stue og kjøkken i hvert sitt rom, med soveplass og vedovn i begge rommene. Det er også en liten veranda med utsikt til vannet.

Hytta er for øvrig fullt møblert, og inventaret følger med på handelen, skriver Oppland Arbeiderblad.

Selgeren skryter av nærområdet, og skriver blant annet at en topptur til Tjuvåskampen gir utsikt til Gaustatoppen, Norefjell, Vassfaret, Jotunheimen og Rondane i klart vær.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad .

Langt sprang
Landets nest billigste hytte på annonsenettstedet www.finn.no her og nå, koster tre ganger så mye som koia på Totenåsen. 150.000 kroner er prisantydningen for en eiendom med nausttomt i Øresvika i Rødøy kommune i Nordland.

Nest billigst i Oppland fylke er ei hytte på Tonsåsen til 195.000 kroner. Den har et bruksareal på 40 kvadratmeter, og tomta på 1,15 mål er selveier. Her er det også innlagt strøm og bilvei til døra.

Enda billigere alternativer finnes for så vidt både i Oppland og resten av landet, men da dreier det seg om andelsleiligheter eller tilsvarende. OA har i denne sammenlikningen fokusert på tradisjonelle hytter/fritidsboliger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.