RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Norges kaldeste hotell

SNØHOTELL: Sov i ett med naturen på Kirkenes Snøhotell.
SNØHOTELL: Sov i ett med naturen på Kirkenes Snøhotell. Foto: Bernt Nilsen/Kirkenes Snowhotel (Radius-kirkenes.com)
Sist oppdatert:
På Kirkenes snøhotell får du en kald, men garantert fantastisk opplevelse.

(SIDE2): Hvis du reiser mye, er det lett å få inntrykk at et hotell er et hotell uansett hvor du bor, og at 90 prosent av alle verdens hotellrom er så å si identiske. Men hvis du vil prøve noe helt utenom det vanlige, så har vi et tips til deg, og du trenger ikke å forlate landet engang. Helt nord-øst i Norge finner du Kirkenes Snøhotell, som i sin helhet er bygget av is og snø.

I ett med naturen
For tredje år har Snøhotellet blitt bygget, og ligger i naturomgivelser omgitt reindyr og trekkhunder i gangavstand fra Kirkenes sentrum. Denne sesongen åpnet hotellet den 20. desember, og forventer å holde åpent til i slutten av april, hvis klima og temperatur tillater det. Hotellet har 20 rom hvor du kan overnatte, egen isbar naturligvis, og en restaurant med plass til 40 personer.

Med en romtemperatur på rundt 5 minusgrader, er det en del selvfølgelige fasiliteter som er utelukket. Rommene har for eksempel ikke toalett eller dusj, men ønsker du å bo på et hotellrom av is, så må du gjøre enkelte offer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dyrt
Snøhotellet har oppvarmede toaletter ved siden av, men trenger du en dusj, så må dette gjøres på Rica Kirkenes Hotel, som ligger en kilometer unna. Du må kle deg godt, og natten tilbringer du i sovepose. Riktig nok på en ordentlig madrass, ikke på en isblokk. Du får utlevert laken, sovepose, varme sokker og lue, mens resten av bekledningen bør du ha med selv. Spesielt billig er det ikke, prisene ligger på 2100 kroner per person per natt, men en opplevelse utenom det vanlige er det utvilsomt. Prisen inkluderer guidet tur, middag, frokost, velkomstdrink og sauna.

Lokal mat og drikke
Ved siden av Snøhotellet ligger den lune og varme Restaurant Gabba, med et knitrende bål på peisen midt i rommet. All mat tilberedes over åpen ild, med typiske nordiske ingredienser som reinsdyr, laks, røye, torsk, lokale urter og multer.

Inne på hotellet ligger en bar, hvor gjestene får sin velkomstdrink omgitt av store isstatuer. Også bardisken og barstolene er laget av is, og du kan få servert lokale drinker som Rudolfs Revenge, bestående av krøkebærsaft og vodka. Kontorsjefen ved Kirkenes Snøhotell, Pernille Vea, forteller at et nederlandsk par nylig giftet seg her, med engelskspråklig prest og mange langveisfarende bryllupsgjester.

Komme seg til Kirkenes
Du kommer deg til Kirkenes med både Widerøe, Norwegian og SAS. Widerøe flyr fra elleve forskjellige flyplasser i Finnmark og Troms, mens Norwegian og SAS flyr direkte fra Gardermoen daglig unntatt lørdager. Fra andre byer i Norge må du antakelig mellomlande i Oslo eller Tromsø. Som kjent går det ikke jernbane i det nordligste Norge, og buss vil antakelig ta altfor lang tid. Mer aktuelt og eksotisk er antakelig Hurtigruten, som daglig har sin nordlige endestasjon i Kirkenes.

Les mer på hjemmesidene til Kirkenes Snøhotell.
Les mer om Norge og norske reisemål hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere