*Nettavisen* Nyheter.

Her er Norges nye misser

Vakre Martine Jonassen er den nye Frøken Norge, mens Åfjord-jenta Tonje Elise Skjærvik skal representere Norges ære i Miss World. Se bildene.

16.01.06 08:25

(Nydalen/SIDE2): - Dette er bare helt sykt! Tusen takk! jublet 18-åringen Martine Jonassen fra etter lørdagens kåring av Frøken Norge.

Nå skal Tjøme-jenta representere Norge i den internasjonale missekonkurransen Miss Universe.

  • Se stor bildespesial nederst i artikkelen

Under den direktesendte finalen på TV 2 stemte også seerne fram en deltaker til Miss World. Tonje Elise Skjærvik (17) vant publikums stemmer.

Gledestårer
Begge jentene måtte tørke gledestårene da seieren var et faktum. Tonje Elise Skjærvik mistet nesten stemmen i sjokk da programleder Mona Grudt utpekte henne som vinner.

- Jeg mista munn og mæle... Jeg trodde ikke det var sant. Det føltes som om det var en generalprøve, og ikke «the real thing». Jeg er så utrolig overveldet over at jeg har fått folkets støtte, at det faktisk er tusenvis av tv-seere som har stemt meg fram. Tusen, tusen, tusen takk! sier Tonje til side2.no kort tid etter at seieren er et faktum.

- Helt uventet
Martine Jonassen var ikke mindre overveldet:

- Jeg ble virkelig overrasket, jeg hadde ikke ventet å vinne i det hele tatt. Men dette skal bli så spennende! Jeg gleder meg helt vilt til å begynne på oppgavene som Frøken Norge og Miss Universe-kandidat. Det blir mye reising og representering. Men jeg håper og tror jeg skal bli en verdig representant for Norge, stråler vinneren.

Ikke finale-håp
Hun forteller at hun trodde det var tull da hun ble kåret til vinner.

- Det har vel egentlig ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg har ikke forberedt meg på at jeg kunne vinne dette. Det var en helt uvirkelig tanke for meg - jeg trodde ikke jeg ville nå til finalen engang. Men nå står jeg her... Herregud, sier hun og må tørke gledestårene.

- Jeg er så overveldet, smiler den nykårede Frøken Norge til side2.no.

Gratulert av samboeren
Miss World-Tonje ble gratulert av en overveldet kjæreste og samboer, Stig Humstad.

- Dette er helt vanvittig, så utrolig. Jeg er stoltere enn ord kan forklare. Tenk - jeg har Norges vakreste kjæreste! gliser Stig og smiler forelsket.

- Og jeg må få takke deg, Stig. Du har vært en fantastisk støtte for meg, repliserer Tonje.

- Mamma er min støtte
Frøken Norge-Martine takket spesielt mamma.

- Det var hun som maste og maste for at jeg skulle melde meg på konkurransen. Og det er hun som har vært min aller største støtte gjennom hele konkurransen. Jeg hadde ikke klart dette uten mamma.

Det var avtroppene Frøken Norge, Helene Tråsavik, som plasserte diademet på hodet til arvtageren.

«Tenk - jeg har Norges vakreste kjæreste!»

Samboer Stig Humstad

- Kronen en del av meg
- Klart at dette er en vemodig og litt trist dag. Jeg har hatt missekronen i hele 17 måneder, og den har liksom blitt en del av meg. Frøken Norge-tittelen har definitvt forandret livet mitt, akkurat som jeg tror den vil forandre livene til de to vakre og flotte vinnerne i år, sier en strålende opplagt Helene Tråsavik til side2.no.

Etter å ha vært Frøken Norge flere måneder «på overtid», har hun startet på karriere som modell.

- Uten denne konkurransen ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Nå har jeg flyttet til New York, og jobber som modell. Jeg er overlykkelig for mulighetene denne konkurransen har gitt meg, smiler hun.

«For meg er hun uansett den flotteste!»

Idol-Håkon om kjæresten og finalist Sofie Storaas

Stolt Idol-Håkon
For fjorårets Idol-finalist Håkon Njøten var det ingen nedtur at kjæresten, Sofie Storaas fra Bergen, ikke nådde helt opp i finalerunden.

- Det er bare helt konge at hun kom blant de 12 finalistene. Og for meg er hun uansett den flotteste, sier Idol-Håkon.

Sofie tok det heller ikke tungt at hun ikke nådde opp.

- Det har vært helt sykt å få være med, og en vanvittig lærerik tid. Slitsomt - men på en positiv måte, smiler den flotte bergensjenta.

Vinnerne og finalistene feiret natt til søndag på Royal Christiania Hotel i Oslo sentrum.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.