*Nettavisen* Nyheter.

Her er Norges råeste nummer

Mobilnummeret mange vil hevde er landets beste, er ikke i bruk. Vi vet hvorfor.

Et mobilnummer som er lett å huske kalles gjerne et «gullnummer». Og er det spesielt enkelt å huske, hender det noen kaller det et platinanummer.

Men det er mest som en markedsføringsgimmick å regne, en konsekvens av tanken om at dersom et gullnummer er verdt penger, så må et platinanummer være verdt enda mer.

I så fall må nummeret vårt være et diamantnummer. Minst.

Norges beste nummer
I gamle dager, det vil si for 12-13 år siden, kunne man slå opp i telefonkatalogen under det ferske firmanavnet Telenor og få listet opp navn og telefonnummer på alle i toppledelsen. Og nettopp her fant man de enkleste telefonnumrene i landet listet opp som perler på en snor.

Men allerede den gangen var det ett helt åpenbart nummer som manglet: 90 00 00 00.

Hvorfor hadde ingen i Telenor snappet til seg alle mobilnumres mor, når sjefene åpenbart hygget seg med å reservere andre enkle telefonnummer til seg selv?

Den første nummerserien
I dag har naturligvis bildet endret seg veldig. Telesjefene har skiftet jobb, deres arvtakere har ikke bestandig lette numre, og nummerseriene er langt flere.

Men 90 00 00 00 har vært med helt fra starten av, selv om det aldri har vært brukt.

- Dette nummeret stammer fra den aller første nummerserien myndighetene tildelte Telenor Mobil for GSM-nettet, lenge før noen tenkte på dette med gullnummer, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

Og nettopp her ligger forklaringen. Når telenorledelsen håndplukket mobilnumre til seg og sine, var de ikke de første i landet som forsynte seg. Teknikerne kom dem nemlig i forkjøpet.

Styrer mobiltrafikken
- Det inngår i en nummergruppe som er satt av for interne tekniske formål for styring av mobiltrafikken hos Telenor, forklarer Krokan, før han blir nettopp teknisk av seg og legger ut om sentraler, nettnoder og det ene med det andre.

For vår del klarer vi oss lenge med den første forklaringen, og konstaterer at nummeret benyttes til tekniske formål. Og slik skal det visst forbli:

- Vi er ikke interessert i å ha aktive privatnumre blandet inn i de tekniske nummerrekkene våre. 90 00 00 00 vil derfor bli holdt utenfor abonnementssystemet vårt, avslutter Krokan.

Øvrige gullnumre
Men selv om du må se langt etter akkurat dette nummeret, finnes det flust av attraktive numre på markedet. En tilfeldig sjekk på svært enkle numre ga Mobilen.no en lang rekke treff på privatpersoner rundt omkring i Norge som vi kan tenke oss mottar ganske mange feilanrop.

For det er prisen du må betale for å ha et av de aller enkleste numrene, de som er så enkle at de tastes inn av seg selv i en håndveske eller en bukselomme uten at ringeren har den minste lille anelse om samtalen som utspiller seg mellom småmynter, lommerusk og en litt ilter stemme fra en annen kant av landet.

Send inn tips
Noen mobilnumre er rett og slett superenkle å huske. Send gjerne inn tips om du eller noen du kjenner har et enkelt nummer, eller et nummer som av en eller annen snodig grunn er enkel å huske.

Send oss dine tips her

Denne saken er hentet fra Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.