RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er norske «Singstar»

Karaokefavoritten «Singstar» slippes nå endelig i sin norske drakt, men hvem inviterte Sputnik og Kaptein Sabeltann?

Karaokespillet «Singstar» har klart det få andre spill har klart: Å få nye mennesker, og særlig jenter, til å spille spill. Med to mikrofoner og 30 popsanger per spill har «Singstar» sunget seg til topps av de fleste lister.

Nå har endelige den særnorske utgaven av spillet kommet, men det er fare for at de som har gledet seg mest, blir skuffet.

For det første er bare i overkant av halvparten av sangene av norske artister, og av dem igjen har hele ni låter engelske tekster. Ikke det at det gjør all verdens, men det en rekke norske låter jeg gjerne skulle sett på plata som ikke er der.

De resterende låtene på «Norske Hits» kan også skuffe fansen fordi de vil finne alle på den allerede utgitte «Singstar: Pop».

Heller ikke utvalget av de norske låtene imponerer over måte. Klassikere som Dumdum boys' «Splitter Pine», The Kids' «Forelska I lærer´n», a-has «The Sun Always Shines on TV» og poplåter som «Sommerflørt», «Heartbeat», «Girl in Oslo» og til og med David Pedersens «Wild at Heart» bør bli klare favoritter, men hvorfor har en satt av plass til Sputniks «Lukk opp din hjertedør» og Kaptein Sabeltann-låten «Vi seiler vår egen sjø»?

Jeg kan forstå at rettigheter og videoer til gamle låter er en kronglete labyrint for tugiveren Sony, men det går til syvende og sist utover deg og meg som sluttbruker. Muligens ønsker Sony og fange inn dusjsangere og barn som tidligere ikke har oppdaget «Singstar», men resultatet blir lite helhetlig, og du vil oppleve at enkelte låter prøver du rett og slett ikke å synge.

Ikke fordi du ikke kan, men fordi du ikke vil. Hvem vil, tross alt, bli tatt på fersken hylende til Sputniks knitrende stemme?

Alt i alt dukker det mye bra opp på «Singstar - Norske Hits», men en virkelig slager er det ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere