Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er nye «kongepudler»

Foto: Kagge forlag
Sist oppdatert:
Jens Stolteberg forsvinner sporløst i den nye kongepuddel-boka. Les utdraget her.

(SIDE2:) Det er vel sjelden en anonym forfatter er blitt forsøkt avslørt så mange ganger som forfatteren av «Kongepudler»og «Kinderegg-effekten».

De komiske beretningene som påstår å være fra «den innerste maktens sirkel», og da både kongeligrelaterte og politiske sirkler, har vært bestselgere, men enda mer besnærende er det hvem som har skrevet dem.

Fremdeles anonym
Navn som Linn Ullmann, Anne Holt, Ari Behn og Knut Nærum har versert - blant mange andre. Men foreløpig har «sjefpuddelen» holdt seg stille og rolig og nektet å fortelle noe som helst om sin virkelige identitet.

1. april kommer den siste boken i det som nå er blitt en trilogi - «Klassekamerater», og ifølge Kagge forlag er dette en «krisekrim i beste klasse».

- Den trykkes i 5000 i første omgang, og halvparten er allerede bortbestilt, det er veldig bra, sier Erling Kagge som sier han er beredt til å trykke flere.

Anonym forfatter sier i forordet at dette er siste del av trilogien.

- Etter utallige oppfordringer fra folk jeg har møtt på mine mange reiser, har jeg gitt etter og skrevet min tredje og siste bok, skriver forfatteren i forordet. Han eller hun innrømmer også at det har fristet å følge opp kollega Lars Saabye Christensens lek med titler som begynner på B («Beatles», «Bly» og «Bisettelsen»).

Forsvunnet Jens
«Klassekamerater» begynner med «namedroppingen» allerede ved første side når Martine Aurdal kommer for å besøke Jens på oppdrag fra Cappelen Damms forlagssjef Anders Heger.

Aurdal funderer på hvordan Jens Stoltenberg har det med DnB Nor-skandalen og møter en oppskjørtet Karl Schjøtt-Pedersen. Det viser seg nemlig at statsministeren er blitt søkk borte. Dermed får hun i oppdrag av Jonas Gahr Støre og finne den forsvunne statsminister.

HER KAN DU LESE DE SEKS FØRSTE KAPITLENE OM JENS' FORSVINNING

- Denne krisekrimmen er ikke ren fiksjon. Eventuelle likheter med avdøde eller nålevende personer er tilsiktet og planlagt. Kapitteloverskriftene er hentet fra et navneleksikon. Hvis noen skulle føle seg fornærmet, krenket eller ille berørt av ord, uttrykk eller handlinger i denne romanen, så er det synd for dem. Jeg hadde dessverre ikke noe valg, skriver forfatteren i forordet.

«Klassekamerater» gis ut 1. april - og det kan jo være en aprilspøk i seg selv.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!