Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er nye Macbook Air

Foto: (Apple)
Sist oppdatert:
Nå har den blitt enda mindre.

[Teknofil.no]: Apple lanserte i dag en ny utgave av Macbook Air. Dette er den tynneste MacBook-en på markedet, der man blant annet har valgt bort det meste av innganger og DVD-spiller for å få maskinen så liten og lett som mulig.

Les også: Her er alle nyhetene fra Apples lansering

Det har gått snart halvannet år siden forrige utgave av Air ble lansert, og mange har ventet på en oppdatering.

Selv om maskinen har skapt mye blest, har den nemlig bare stått for en mikroskopisk del av Apples totale omsetning.

Som vi rapporterte i september, skal ledelsen i Apple ha ment at dagens Air var for stor og feit.

Nå har Air fått en solid overhaling for å få opp salgstallene.

Den lanseres i et nytt og mindre format på 11,6 tommer, og beveger seg dermed inn i det samme segmentet som minibærbare, iPad og andre nettbrett. Samtidig vil man fortsette å tilby maskinen i formatet 13,3 tommer.

Maskinen har en atskillig skarpere skjerm. 13,3-tommeren får en oppløsning på 1440 x 900 piksler, mens 11-tommeren får en 1366 x 768 pikslers skjerm. De drives begge av et Nvidia GeForce 320M skjermkort.

Batteriet til 13-tommeren skal kunne holde ut 7 timers bruk, mens 11-tommeren holder ut 5 timer.

SSD som standard
Apple har kuttet ut den vanlige mekaniske harddisken på maskinen helt, så nå kan man kun kjøpe Air med flashminne (SSD). Det sørger for at maskinen starter opp raskere og er mer responsiv.

En gladnyhet for mange er at man kan øke det installerte minnet fra 2 GB til 4 GB, noe som ikke var mulig før.

Doble USB-porter
Apple har fjernet den nedvippbare luken fra dagens modell, slik at man kan plugge kabler rett inn i siden av maskinen. Air har nå to USB-porter i stedet for én, og de ligger plassert på hver sin side av maskinen. Tidligere har du kun hatt mulighet til å plugge inn ett tilbehør av gangen - noe som blir kronglete om du for eksempel både har ekstern mus og harddisk – eller måtte drasse på en ekstra USB-hub. I tillegg har Air nå fått innebygget kortleser for SD-kort.

Maskinen har ellers den vanlige skjermutgangen (Mini DIsplayPort) og magnetiske ladetilkoblingen (MagSafe) som vi finner på alle Apples bærbare.

Air har nå fått den samme styreflaten i glass som Macbook Pro, noe som gir bedre flyt for fingrene. Glass foran skjermen har den imidlertid ennå ikke fått. Dette er trolig et bevisst valg for å unngå at maskinen blir for tung.

13-tommeren veier 1,3 kg og tykkelsen går fra 1,7 cm til 0,3 cm. 11-tommeren har den samme tykkelsen, men veier bare 1,06 kg.

Prisen på de nye maskinene blir på 8490 kroner for 11-tommeren med 1,4 Ghz prosessor og 64 GB lagring eller 9900 kroner for 128 GB lagring. 13-tommeren får du med en 1,86 GHz prosessor og 128 GB lagring for 10 990 kroner, mens 256 GB lagring for 13 490 kroner.

Apple har også lansert iLife'11 og vist frem neste versjon av Mac OS X.

Se Apples andre nyheter på Teknofil.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!