Her er nye Xbox 360

Foto: (Microsoft)

«Hviskende stille», 250 gigabyte harddisk, kommer til Europa i juli.

15.06.10 19:42

Microsoft har annonsert en ny, slankere og mer stillegående versjon av Xbox 360 på sin pressekonferanse i forkant av spillmessen E3 i Los Angeles.

Maskinen lanseres denne uken i USA, og slippes i resten av Microsofts marked i løpet av kort tid. De fleste norske nettbutikker er akkurat nå tomme for Xbox 360, noe som med andre ord neppe kommer til å vare lenge.

LES OGSÅ: Natal = Kinect

Kommer 16. juli

Microsoft melder at den nye Xboxen kommer til Europa den 16. juli i sin twitterstrøm.

Den nye Xbox 360-modellen vil koste det samme som Xbox 360 Elite gjør i dag ($299 i USA), og det følger med en harddisk på 250 gigabyte. Microsoft har bygd inn en trådløs nettverksadapter (som støtter 802.11n), så du trenger ikke lenge kjøpe den eksterne, kostbare Wi-Fi-adapteren.

Lekkasjen stemte

Ryktene om en slankere konsoll fra Microsoft har herjet internett en god stund allerede, og en flashannonse som dukket opp på den italienske nettsiden Console Tribe avslørte den nye konsollen dagen før Microsoft annonserte den på sin pressekonferanse.

I midten av mars dukket det også opp bilder av et nytt hovedkort til Xbox 360 på et kinesisk forum, som kunne tyde på at en tynnere Xbox 360 var under utvikling.

«Hviskende stille»

Microsoft har i skrivende stund ikke annonsert de tekniske detaljene til den nye maskinvaren. Bloggen Kotaku.com har imidlertid gravd frem spesifikasjonene.

Støynivået til Xbox 360 har vært gjenstand for en del kritikk, og Microsoft lover nå at den nye modellen er «hviskende stille». Det er en ganske uklar definisjon, men regn i alle fall med at den er vesentlig mer stillegående enn dagens Xbox 360.

Her er listen med de tekniske spesifikasjonene:

  • Berøringsfølsomme knapper. Du slår konsollen av og på, og mater ut diskene kun ved en lett berøring av knappene på nye Xbox 360.
  • «Hviskende stille». Om du spiller, ser på en DVD eller roter rundt i menysystemet skal ikke Xbox 360 gi fra seg mye lyd.
  • Wi-Fi. Microsoft har bygd inn en trådløs nettverksadapter (som støtter 802.11n), så du trenger ikke lenge kjøpe den eksterne, kostbare Wi-Fi-adapteren.
  • Harddisk. 250 gigabyte. Harddisken til dagens Xbox 360 er ikke kompatibel med den nye.
  • Klar for Kinect. Egen port til Kinect. Den forrige modellen må ha en adapter for å koble til Kinect.
  • USB-porter. Fem stykker totalt. To foran og tre bak.
  • Strøm. Mindre og mer effektiv, lover Microsoft.
  • Trådløs kontroller. Selvsagt.
  • Bakoverkompatibel. Tilleggsutstyr og spill til Xbox 360-konsollen du har i dag vil fungere til den nye modellen, bortsett fra harddisken og minnepinner.

HTML EMBED

Ta også en titt på Digital Foundrys gjennomgang av den nye maskinvaren.

Se bildene av den slanke Xbox 360 her:

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3391

Tamt fra Microsoft

Nyheten om den slanke Xbox 360-konsollen rundet av en ellers lite spennende pressekonferanse fra Microsoft. Xbox-produsenten hadde invitert utviklerne av spill som «Call of Duty: Black Ops», «Gears of War 3» og «Halo: Reach» til å demonstrere spillene sine, men vi fikk lite ny, detaljert informasjon.

Bevegelsessensoren Kinect ble vist frem til det kjedsommelige med tanke på at Microsoft annonsert mye av det samme allerede natt til søndag norsk tid. Teknologien lanseres i USA 4. november, og 15 spill skal være klare til lanseringen. Det mest spennende rundt Kinect var for øvrig demonstrasjonen av Kinect Video. Du kan lese mer om det her.

Turn 10 annonserte en kinectkompatibel versjon av «Forza Motorsport 3», Ubisoft utvikler et nytt treningsspill og «Crysis»-utvikleren Krytek jobber med et spill til Xbox 360 med kodenavn «Kingdoms». Av dette spillet fikk vi se en cinematisk trailer med en noe gretten gladiator i hovedrollen, ellers ingen detaljer.

Nintendo og Sony skal i ilden tirsdag kveld fra klokken 18.00. Vi krysser fingerne for at de har ladet kanonene med mer krutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.