RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Obamas halvbror

Foto: Youtube (Youtube)
Sist oppdatert:
Les historien om den alkoholiserte mannen fra slummen i Kenya

Halvbroren til Barack Obama er i dag bidragsyter i dokumentarfilmen til en av Barack Obamas verste kritikere, Dinesh D’Souza, som har fått navnet «2016». I filmen, som vil vise hvor ille det kan gå dersom Obama får fire nye år som president, blir halvbroren intervjuet i sitt hjemland.

I boken med samme forfatter «The Roots Of Obama’s Rage» forsøker Dinesh D’Souza å male et bilde av presidenten som narsissist. En mann som kun bryr seg om seg og sine, og som har et sterkt hat mot stormaktene som koloniserte Afrika.

Til tross for gjentatte forsøk, så får han lite drahjelp fra den fattige halvbroren.

Han tar vare på verden, så han tar vare på meg
George Hussein Obama (30), har med sine alkoholproblemer og sin berømte halvbror, blitt et yndet intervjuobjekt for journalister fra hele verden. Han nekter imidlertid å kritisere sin berømte storebror.

Når filmskaperen spør hvorfor den velstående og mektige halvbroren ikke hjelper han økonomisk, svarer han følgende:

- Han har sin egen familie, og har andre problemer å stri med. Han tar vare på verden, så han tar vare på meg.

- Det er ikke hans ansvar å ta vare på meg. Jeg er ikke mindreårig, så jeg tar vare på meg selv. Alle tror at han sender meg penger, men jeg er ikke en tigger, legger han til.

På spørsmål om han hadde tatt de imot hvis Barack tilbød seg å gi han litt penger svarer han

- Seriøst? Ja! Hvem ville sagt nei til det?

I et intervju med den konservative Obama-kritikeren Dinesh DSouza forteller George Obama om sitt forhold til den berømte halvbroren.
I et intervju med den konservative Obama-kritikeren Dinesh DSouza forteller George Obama om sitt forhold til den berømte halvbroren.

I en reportasje fra DailyMail , skriver journalisten følgende om møtet med George Hussein Obama.

«Jeg møter opp tidlig om morgenen for å møte han og finne ut mer om livet hans. Han har allerede hatt en flytende frokost på den lokale baren, hvor sex på bakrommet med prostituerte også står på menyen. Introduksjonene blir unnagjort av Georges sikkerhetsvakt/drikkekamerat som drar George ut av baren mens han skriker at han må komme ut for å møte muzunguen (den hvite mannen) utenfor. Etter å ha hilst, gjør jeg en stor feil. Jeg inviterer George tilbake til hotellet. De neste to dagene ligger han full på gulvet ved minibaren, inviterer venninner til hotellrommet, og oppfører seg som en bortskjemt kjendis. Han blir også rasende da jeg nekter å gi små bestikkelser til venninnene hans. Paradoksalt nok, klager George hele tiden på at Obama-navnet er en byrde og forbannelse, mens han samtidig skamløst bruker det for å tjene penger til alkohol og narkotika»

George og Barack Obama lever svært forskjellige liv, men deler samme far.
George og Barack Obama lever svært forskjellige liv, men deler samme far.

George er den yngste av presidentens halvsøsken, og resultatet av deres felles far sitt fjerde ekteskap. Storebror Barack er fra farens andre.

Vil bli de fattiges leder
Barack Obamas historie er gjenfortalt utallige ganger. Den karismatiske mannen som ble født på Hawaii, utdannet ved Harvard og endte opp som verdens mektigste mann i Det hvite hus.

Foruten å ha samme far, lever de to halvbrødrene svært forskjellige liv, for å si det forsiktig.

Avstanden er stor fra Washington DC til det beryktede slumområdet Huruma i Kenyas hovedstad Nairob. I utdraget fra filmen møter vi halvbroren George Hussein Obama, som i dag bor i et lite blikkskur i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Han har også skrevet sine memoarer med navnet «Homeland», som forteller historien om den kenyanske mannen som vendte ryggen til sin middelklassebakgrunn for å bo sammen med verdens aller fattigste.

«Min bror har kjempet seg til å bli lederen for det mektigste landet i verden. Her i Kenya er mitt mål å bli en leder blant de fattigste menneskene i verden. De som bor i slummene» skriver han.

- Han er en inspirasjon
George møtte halvbroren Barack for første gang da han gikk på barneskolen i Kenya. Barack var på besøk i Nairobi kort tid etter at deres far døde i en bilulykke. George husker at han spilte fotball da broren møtte opp og sa hei. Den andre gangen de møttes var Barack blitt prominent senator for Illinois. Han var nok en gang på reise i Øst-Afrika for å møte familien. De tok hverandre i hånden og hilste, totalt forskjellige, men med felles bakgrunn.

- Han er en inspirasjon. Vi har møtt hverandre et par ganger og snakket sammen. Han er jo tross alt broren min, sier han.

Presidenten skriver også om George i boken «Dreams From My Father» der han beskrives som en fantastisk gutt, men innrømmer at når de møttes igjen som voksne, var det som å møte en fremmed.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere