RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er OL-pampenes kravliste

Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo kommune frigjorde onsdag nesten 7.000 sider med tekniske kravspesifikasjoner fra Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Tidligere denne måneden krevde leder i Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo, Carl I. Hagen, og varaordfører og gruppeleder i Arbeiderpartiet, Libe Rieber-Mohn, at IOK-dokumentet måtte offentliggjøres.

Heller ikke nestleder Bård Vegar Solhjell i Sosialistisk Venstreparti mente det var betryggende at Norges Idrettsforbund skulle sitte på dokumentet alene, uten å gi Oslos politikere innsyn.

Onsdag besluttet Oslo kommune å offentliggjøre dokumentet, skriver VG ifølge NTB.

Se IOKs kravliste her

– Bakgrunnen var en konkret forespørsel om innsyn fra NRK. Vi fant ikke noe som skulle tilsi at det burde unntas offentlighet, og Idrettsforbundet har hatt samtaler med IOK der de har vært tydelige på våre synspunkter, sier OL-sjef Eli Grimsby til avisen.

Hun antyder at det er snakk om 6.000-7.000 sider med tekniske manualer som kommunen nå har publisert, og hun mener dette neppe har skjedd med slike IOK-dokumenter noe annet sted i verden tidligere.

Tre av IOKs manualer er imidlertid ikke offentliggjort, grunnet konkurransehensyn, melder NRK.

Dokumentene som nå er lagt ut, går detaljert til verks og nevner blant annet at de som skal ta imot gjester, må smile og være positive. Dokumentene slår fast at IOK-toppene skal ha den beste behandlingen, noe som innebærer VIP-innlosjering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere