Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Oslofjordens dronning

Foto: Lise Åserud/Christian Bakken (Scanpix/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tove Kvammen Midelfart eier Oslofjordens kanskje feteste landsted. Se bildene av fjordparadisene.

Tove Kvammen Midelfart (57) eier en liten perle av et landsted på den lille øya Furuholmen, rett sør for Snarøya i Bærum. Hun har hele øya for seg selv. Stedet er trolig et av de mest verdifulle i Indre Oslofjord.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN.

- Dette er et fantastisk sted, som har alt. Jeg vil anslå at denne eiendommen er verdt 50 millioner kroner, sier partner Marius Berger i Privatmegleren til Nettavisen.

Les mer om fritidsmarkedet i Nettavisens hyttemagasin.

Tove Kvammen Midelfart er stemoren til Celina og Hermine Midelfart, og enke etter Celinas far, kosmetikk-kongen Finn-Erik Midelfart, som døde på 1990-tallet. Ifølge finansbladet Kapitals uoffsielle liste over Norges rikeste, har Kvammen Midelfart en formue på 600 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Furuholmen ligger ved siden av den noe større Gåsøya i Oslofjorden. Kvammen Midelfart kan nyte solen i svært usjenerte omgivelser. Hun eier nemlig det eneste huset på øya. Nærmeste nabo er rederarvingen Anders Wilhelmsen. Han holder hus på Mellemholmen, mellom Furuholmen og Gåsøya.

Fra sjøen er det nesten ikke innsyn fordi huset ligger litt høyt, og et lite stykke inne på øya. Mye vegetasjon sørger også for begrenset innsyn.

På nordsiden av Furuholmen har Tove Kvammen Midelfart et eget badeanlegg. På sørsiden kan man manøvrere seg inn med båt. «Innseilingen» ligger godt skjult mellom lumske skjær.

Tove Kvammen Midelfart har eid stedet i 10 år. Hun betalte snaut 15 millioner kroner for det i 1998.

Indre Oslofjord defineres gjerne som området innenfor Drøbak. Her ligger det en rekke flotte landsteder - langs fastlandet, - men kanskje først og fremst på de mange øyene.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Nettavisen har tidligere omtalt det særegne hyttemiljøet på øyene rett utenfor Oslo: Lindøya, Nakholmen og Bleikøya. Her selges hytter på 40 kvadratmeter for 3 - 4 millioner kroner. På disse innerste øyene finnes også større og mer storslåtte landsteder.

Et av dem eies av kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Det ligger på Heggholmen, som er en del av den mer kjente Gressholmen, innerst i Oslofjorden.

Eiendommen består av et stort, gammelt hus et lite stykke fra stranden, og et atelier helt nede ved sjøkanten. Stedet anslås av Berger å ha en markedsverdi på 30 millioner kroner.

På Heggholmen finnes utrolig nok også et borettslag i en gammel trebygning på tre etasjer. En leilighet her gikk for noen år siden for over tre millioner kroner, ifølge Berger.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

På øyene lenger ut - i Asker og Bærums skjærgård - finnes en rekke fantastiske fritidseiendommer: Gåsøya, Grimsøya, Oustøya, Brønnøya og Bjerkøya. Her ligger drømmehusene som perler på en snor. I 2007 ble Bryggeveien 4 på Oustøya solgt for 20 millioner kroner til eiendomsinvestor Helge Mørck.

Også på Nesoddlandet og ut mot Drøbaksundet ligger det lekre og kostbare fritidseiendommer. Mange av dem er verdt 15 millioner og mer. Berger omsatte i fjor en eiendom i idylliske Hallangspollen for i underkant av 10 millioner kroner.

Rekorden i Indre Oslofjord er på 22 millioner kroner, ifølge Berger. Det er tre år siden fagforbundet Jern og Metall solgte det tradisjonsrike feriestedet «Langebåt» for 22 millioner kroner. Kjøper var Nunkun Invest, som kontrolleres av de omstridte eiendomskongene Bo Christer Wik og Per Karsten Ims. Disse to har de siste åra tjent seg søkkrike på salg av leiligheter med høy fellesgjeld.

111

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!