RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Oslos kuleste...

Foto: Elin Reitan (Side2)
Sist oppdatert:
... designerbutikker for barn.

(SIDE2): - Det er selvfølgelig foreldrene som er opptatt av merkene når de kjøper til babyer, men barn ned i åtteårs alderen er selv ganske bevisste på hvilket merke de vil ha, forteller butikksjef på Zimba barneklær på Majorstua i Oslo, Sofia Vedal.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Se også: Vårmoten til de minste

BILDESPESIAL LENGER NED!

Stort marked
Du nykker kanskje på nesen over å kle små barn i designerklær fra topp til tå, men i dag er det fire store designerbutikker i Oslo som selger merkeklær til barn. Zimba ligger nesten rett ved krysset på Majorstua, Martine barneklær er i Bygdøy Allè, Tante Pose ligger på Eger på Karl Johan og Fru Lyng finner du på Steen & Strøm.

- Det er absolutt et marked for slike butikker i Oslo, og spesielt etter at bloggverden har vokst frem. Foreldre og spesielt mødre blogger om hva barna har på seg, og merkeklær er da selvsagt populært. Men det er også mange familier som blander billige klær med dyre designerplagg, forklarer Vedal til Side2.

Dyre vårjakker
Hva er mest populært?

Vedal trenger ingen betenkningstid.

- Det er definitivt Juicy Couture for jentene. De elsker det, og har sett mammaene gått med kosedressene hjemme. For gutta er Moncler blitt populært, så vi er glad vi har fått inn det. Ellers er nok Scotch & Soda det kuleste for de eldste gutta. Yngre barn og babyer blir ofte kledd i Burberry.

Butikken selger klær for barn fra 0 til 16 år, og har et bredt utvalg av merkeklær. De dyreste plaggene er ytterplagg som den italienske vårjakken fra Para Jumpers til 2799 kroner og skinnjakke fra Burberry til jente for 5000 kroner.

- Ikke bra å være for merkebevisst
Tante Pose var først ute med barnebutikk i Oslo, og åpnet sin første butikk på St. Hanshaugen for 29 år siden. I dag finnes Tante Pose på CC Vest og Eger. Kun ett år etter åpnet Martine barnebutikk i Bygdøy Allè. Martine jobber selv i butikken i dag, men er ikke så opptatt av merker som det kanskje mange av hennes kunder er.

- Alt er jo merker, også det du for eksempel kjøper på Hennes & Mauritz, men det er kvaliteten som skiller. Hvis man blir veldig merkebevisst, er det ikke bra, sier Martine Wenstad til Side2.

Hun forklarer at de har alle slags kunder innom butikken.

- Her er det noen som kjøper kun ett plagg, mens andre kjøper for mange tusen. Det er ofte bestemødre som handler til barnebarna sine. Vi har mange kunder som kommer igjen, så det er hyggelig, smiler hun.

Farger til barn
Blant hennes favoritter er barneklærna fra franske Boupoint.

- Det er så yndig og delikat. Men klærne fra Polo Ralph Lauren er jo også fantastiske og fargerike. Jeg synes ikke barn skal kles i sort. Personlig mener jeg barn bør ha litt farger. Barn skal ikke være små voksne, mener hun.

Martine barneklær har ytterplagg som ligger på cirkapriser fra 700 til 2500 kroner. Kjolene koster fra 500 til 1500 kroner. Familiebedriften har tatt inn noe norsk håndarbeid, blant annet strikket og heklet luer fra Liv design, til 598 kroner.

Side2 har også tatt turen innom Tante Pose på Eger og Fru Lyng på Steen & Strøm. Se bilder fra alle de fire butikkene her:

2998

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere