*Nettavisen* Nyheter.

Her er Photoshop-nyhetene

CS4 ble lansert i dag.

23.09.08 19:01

Lanseringen av den nye Adobe Creative Suite 4 (CS4) kom ikke som noen overraskelse på noen dag. Adobe har derimot vært unormalt stille om nye funksjoner i den nye pakken, og det har derfor vært stor usikkerhet om hvor store endringene kom til å være etter den nærmest revolusjonerende utviklingen vi så i CS3.

Vi har tidligere skrevet om at 3D-mulighetene i Photoshop Extended vil bli betydelig forbedret, og ikke minst at den såkalte «Content-Aware Scaling»-funksjonen vil integreres.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå har Adobe avduket alle de nye funksjonene i Photoshop. Det ser ikke ut til å være noen revolusjonerende nye funksjoner som for eksempel SmartObjects i år, men i stedet ser det ut til at Adobe har fokusert kraftig på å forbedre og forenkle arbeidsflyten på allerede eksisterende funksjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blant nyhetene i år er et eget «Adjustment panel» der du har lettere tilgang til alle former for justeringlag, du har også fått et eget maskepanel – og det å zoome og rotere bilder har blitt utrolig mye bedre enn tidligere.

Andre nyheter er forbedret RAW, forbedringer i verktøy som Doge, Burn og Sponge, innføring av faner, forbedret auto-alignment, depth-of-field og mange andre ting.

Og som nevnt tidligere: Photoshop vil nå benytte skjermkortet for å optimere ytelsen.

En komplett oversikt over de nye funksjonene, med en del videodemonstrasjoner, finner du her.

Nettavisen kommer tilbake til en mer omfattende gjennomgang av CS4-pakken på fredag.

CS4-pakken vil komme i salg i løpet av oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.