RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Pinocchio Armani

Foto: PETA/Splash News (PETA/Splash News)
Sist oppdatert:
Motekongen Giorgio Armani henges ut som løgner.

(SIDE2): Dyrevernsorganisasjonen PETA hevder motedesigner Giorgio Armani har lovet å ikke bruke pels i kolleksjonen sin. Men nå gjør han det likevel, mener de.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

PETA har derfor skrevet til alle personene som i år er Oscar-nominert, der de oppfordrer dem til å boikotte hans klær under prisutdelingen.

Organisasjonen sammenligner designeren med tegneseriefiguren Pinocchio, som er kjent for at nesen hans vokser når han ikke forteller sannheten.

- Ikke bruk klærne
I PETAs reklameplakat heter det blant annet følgende:

«Giorgio Armani brøt løftet sitt da han lovet å slutte å bruke pels – hans siste kolleksjon inkluderer skjørt og jakker i kaninpels».

Videre hevder de at Armani får pelsen sin fra Kina, hvor dyr ofte flås levende. De oppfordrer folk til å slutte å bruke klærne hans, fram til han holder sitt løfte.

Ifølge DailyNews innrømmer motehuset at de fremdeles bruker pels, men at det brukes kaniner som er manet fram spesielt for dette. De kaller PETAs angrep for uakseptabelt og kaller informasjonen på plakatene for unøyaktig. De mener organisasjonen bruker Armani for å fremme egne interesser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere