RÅDHUSET: Hun ble av de andre partiene trukket frem som en hard negl og en tøff forhandler i arbeidet frem mot en avtale som sikret Norges kanskje viktigste kunster sikker plass i Bjørvika.

– Tøyen kan takke Marianne Borgen, sa KrFs Erik Lunde.

– Marianne Borgen er en hard negl, det har vært svært tøffe forhandlinger, sa Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg

Den tøffe linja Borgen åpenbart har kjørt er nok ikke fordi hun er veldig opptatt av Munch – det er hun sikkert også, men hun er nok langt mer opptatt av Tøyen.

Så har hun også fått mye igjen:

LES OGSÅ: Bytter ut Lambda med storsatsning på Tøyen

Tøyen er sikra årlige midler på 25 millioner kroner hvert år de neste fem årene. Borgen håper staten spytter inn det samme.

– Områdeprogrammet og satsningen vi nå får på Tøyen blir etter modell fra Oslo Sør-satsningen og Groruddalssatsningen, sa det som så ut til å være en svært fornøyd Marianne Borgen, da hun møtte pressen i Munch-salen i Rådhuset tirsdag formiddag.

Hun var ikke i tvil om at pakken som nå sys sammen for Tøyen er av stor verdi.

LES OGSÅ: - Tøyen må bli et godt sted å bo

– Vi har valgt en satsning som ivaretar Edvard Munchs kunst, og samtidig gir en historisk satsning på Tøyen, et bedre barnehagetilbud til Oslos barn og et utvidelt kulturskoletilbud i hele Oslo, sier Borgen.

Avtalen mellom partigruppene innebærer et historisk områdeløft for Tøyen, spesielt rettet mot barn og unge, men det vil også komme både lokalbefolkningen og hele byens befolkning til gode.