Sony Ericsson har annonsert tre nye mobiltelefoner, Satio, Yari og ikke minst Aino. Aino har berøringsskjerm og vanlige taster, men enda mer interessant er at den kan kommunisere med spillkonsollen Playstation 3 fra hvor som helst på kloden.

Sonys spillkonsoll Playstation 3 har en funksjonalitet kalt «Remote Play» som gjør at du kan få tilgang til innholdet i maskinen uansett hvor du er i verden. Hittil er det bare den håndholdte spillkonsollen Playstation Portable (PSP) som har kunnet utnytte «Remote Play», men Aino skal nå få den samme muligheten.

- Med Aino kan du kontrollere og få tilgang til mediene på din PS3 når som helst og hvor som helst, skriver Sony Ericsson i en pressemelding.

«Remote Play» har hatt noen barnesykdommer, men teknologien oppdateres kontinuerlig via internett og sist vi testet funksjonaliteten fungerte den fint. I praksis opprettes det en kontakt mellom PS3 og enheten som skal kobles til den med en USB-kabel. Når enhetene først har registrert hverandre kan de kommunisere trådløst, enten via ditt hjemmenettverk eller over internett.

PS3 bruker en del strøm når den er slått på, og det er derfor mulig å slå konsollen av og på via «Remote Play» også.

Slik fungerer «Remote Play»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Vi vet foreløpig ikke om alle mulighetene du har med PSP vil bli tilgjengelige med Aino. Du kan for eksempel spille gamle PSOne-spill på PSP via Remote Play. Det er også mulig å spille noen Playstation Network- og PS3-spill (som «Lair»), men det er tvilsomt om kontrollmulighetene på mobilen tillater dette.

Har du koblet PS3-en til anlegget og har for eksempel musikksamlingen din på konsollen, bør du kunne bruke Aino som fjernkontroll. Du kobler til via «Remote Play», og vips har du trådløs kontroll på musikkbiblioteket. Husk imidlertid å endre audioutgangen slik at musikken spilles via PS3-en og ikke mobilen. Du finner funksjonen under Settings > Remote Play Settings > Audio Output Device.

Aino vier 134 gram og måler cirka 10x5x1,5 centimeter. Skjermen er på 3'' med en oppløsning på 240x432 piksler. Mobilen lanseres i løpet av høsten 2009 og kommer i to farger, sort og hvit.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.