RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er prislappen på forsinkelsene

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå er prislappen for pendlerne i Oslo- og Akershus regnet ut. Vi snakker om milliarder.

Analyseselskapet Urbanet Analyse har intervjuet 2300 brukere av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus for å beregne hvor mye tid de taper på forsinkelsene, og hvor mye deres tid er verdt.

Totalt har selskapet regnet ut at forsinkelsene koster 3 milliarder kroner årlig. Undersøkelsen er gjennomført for Ruter som styrer kollektivtrafikken i Oslo- og Akershus.

Akershus får svi mest
Den største belastningen får trafikanter i Akershus. Undersøkelsen viser også at forsinkelsene får negative konsekvenser selv når tog og buss er i rute. Årsaken er at folk forventer forsinkelser og dermed bruker mer tid på reisen.

Leder Bård Nordheim i Urbanet sier til Aftenposten at dette er den største reiseundersøkelsen gjort i Norden, og at den forteller mye om hva som skal til for å beholde kollektiv-reisende i fremtiden.

Passasjerer vil forsvinne
- Én til halvannen prosent av passasjerene vil forsvinne i året hvis ikke noe gjøres. Et bedre tilbud gir vekst, noe kollektivtrafikken i Oslo har fått til, sier han.

Undersøkelsen forteller også at brukerne vil kreve bedre service i fremtiden. Det betyr ikke bare at forsinkelsene blir borte, men også at det er sitteplasser nok og at avgangene er hyppigere enn i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere