Gå til sidens hovedinnhold

Her er Raymonds beste påske-råd

Neppe det du helst vil høre ...

Langstrakte hvite vidder, bølgeskvulp eller en «halvliter» i solen ... Fornemmelsen av påskeferie slik vi husker det, blir annerledes i år.

For: Hva er egentlig «lov» i vår felles dugnad?

Det ble registrert 429 nye koronasmittede i Oslo tirsdag, hvilket er 82 flere tilfeller enn snittet de sju foregående dagene.

Her kan du lese mer om alle råd og regler som gjelder for Oslo.

- Alvorlig for Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen innleder onsdagens bystyremøte i Oslo klokken 15 med å redegjøre for koronasituasjonen i hovedstaden.

- Smittesituasjonen i Oslo er alvorlig med svært høye smittetall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo, sier Johansen til Nettavisen før møtet.

Les også: Høie håper fortsatt på gjenåpning i mai

- Mer smitte og mer sykdom

- Den gir mer smitte og mer sykdom i befolkningen sammenliknet med tidligere varianter, legger han til.

Smittetallene er høyest i bydelen Stovner med 1.741 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger bydelene Alna (1.412) og Grorud (1.310).

I bydelen Nordstrand er smittetallene lavest med et smittetrykk på 294 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Så følger Vestre Aker (329) og Ullern (350).

Les også: Ros fra uventet hold: - Ikke lett å være Raymond

- Vær mest mulig hjemme

- Hvordan ser dere på effekten av tiltak rettet mot 10-20-åringer? Hvilke fungerer best?

- Byrådet bruker de sterkeste verktøyene vi har i verktøykassen for å slå ned smitten, og Oslo har nå de strengeste tiltakene samlet sett siden pandemien kom til Norge for ett år siden, sier Johansen.

Byrådslederen minner om at:

- Selv om vi kan vedta tiltak og regler, hviler det et stort ansvar på hver og en av oss. Jeg oppfordrer alle til å holde seg mest mulig hjemme, vurdere om de kan avlyse planer, passe på å holde to meters avstand når de er ute og ha med seg munnbind når man går ut.

Les også: Store kontraster på Stovner: Flere korona-verter settes inn i kampen mot skyhøy smitte

- Hva er du mest spent på denne uken?

- Byrådet følger smittesituasjonen tett, og dersom folk følger de reglene og generelt er forsiktige med hva de gjør forventer vi å se effekt av tiltakene i løpet av de neste ukene.

- Lettere å komme tilbake til normalen

Han ønsker de strengere nasjonale tiltakene velkommen:

At det strenge tiltak gjelder i hele landet viser alvoret i situasjonen, men gjør det også lettere å komme raskere tilbake til en normal situasjon igjen, mener han.

Se video-intervju med Fabian Stang (H) her:

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn