Her er regnværet på vei inn over Sør-Norge

Juli starter slik juni avsluttes - vått, advarer meteorologen.

24.06.19 15:03

OSLO (Nettavisen): Lavtrykk er på vei idet juni går mot slutten og juli står for tur, ifølge Meteorologisk institutt.

Lavtrykkene som har ligget på lur skal mandag kveld trekke inn over Vestlandet, først i sør. Sørlandet og sentrale strøk på Østlandet ser ut til å slippe unna regnet. Her stikker også sola innom på besøk av og til, ifølge en Twitter-melding fra meteorologene.

- Regnværet har allerede kommet inn over Rogaland og er på full fart inn over Hordaland. Det har også begynt å dryppe litt på Sørlandet. Vi får etter hvert regn og regnbyger i store deler av Sør-Norge, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen ved 13-tiden mandag.

- Fra onsdag ventes mer stabilt vær over Sør-Norge hvor det ventes temperaturer på 20-tallet. I Trøndelag ventes temperaturer rundt 15 grader, mens det er kjøligere lenger nord. Her kan det bli helt ned mot 5 grader, sier meteorologen.

Nord-Norge har ustabilt vær og får en regnfull avslutning på juni, ifølge meteorologene.

Slik ser meteogrammet for Oslo ut for perioden mandag til onsdag. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Slik starter juli

Værutsiktene for mandag 1. juli er som følger:

- Juli starter som juni har vært mange steder. Vått. Norge blir omringet av lavtrykk, skriver meteorologene på Twitter.

Værvarselet for Stavanger 1. juli forteller om delvis skyet vær, laber bris, 2,2 millimeter nedbør og 14 grader. Bergen ventes å få delvis skyet, lett bris, 2,2 millimeter nedbør og 14 grader.

- Snuser på 40-tallet

I store deler av Europa opplever de svært varme dager nå. De høyeste temperaturene finner vi i Tyrkia og Spania, der det ventes rundt 40 grader mandag ettermiddag, ifølge Meteorologisk institutt.

- Søndag nådde temperaturen opp i 37,7 grader i Diyareakir i Tyrkia, men jeg tror det kan bli varmere i dag. Klokka 11 var temperaturen her allerede oppe i 35,3 grader, mens i Antalya var det samme tid 37,1 grader. Jeg har tro på at vi kan snuse på 40-tallet her, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen mandag ettermiddag.

I Malaga i Spania ventes det over 30 grader denne uken. Temperaturprognosene lørdag og søndag tilsier 36 grader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.