Her er Rimi-Hagens nye hytte

Vil erstatte en 62 kvadratmeter stor hytte med et nybygg på 162 kvadratmeter.

Rimi-Hagens søknad skal behandles av bygningsrådet i Kragerø onsdag i neste uke.

Dette er Hagens andre forsøk på å få godkjent bygging av en ny hytte etter at han kjøpte Ropen, som fram til 2009 var en del av et sjøfuglreservat.

Det skriver Telemarksavisa.

Milliardæren skal i 2011 ha betalt 16 millioner kroner for eiendommen, som hadde en prisantydning på 12 millioner. Kjøpet omfattet flere andre småholmer rundt Ropen, med et samlet areal på cirka 16 dekar.

Avvist
Hagens forrige byggesøknad ble avvist av kommunen, fordi de syntes at hytta i sørlandshus-stil ble for ruvende. Nå har Hagens arkitekt levert en søknad som innebærer bygging av en hytte i en helt annen stil.

Mens den gamle hytta som står på holmen i dag har et areal på 62 kvadratmeter i én etasje, viser Hagens nye byggesøknad en hytte med delvis nedprengt kjeller og et samlet bruksareal på 162 kvadratmeter.

Den nåværende hytta ligger bare 15 meter fra vannkanten, mens den nye hytta vil bli trukket noe lengre inn på holmen. Mønehøyden på den nye hytta vil dessuten være rundt en halvmeter lavere enn dagens hytte. Samtidig som han bygger ny hytte, vil Hagen rive et anneks og en utedo på eiendommen. Disse skal ikke bygges opp igjen. Båthuset skal også rives, og et nytt med samme omriss skal settes opp.

Vanntett kjeller
I og med at den nye hytta er planlagt med kjeller, vil den bryte med kommuneplanens bestemmelse om minst 2,3 meter opp til gulv fra normalvannstanden. Hagens hytte blir liggende bare 80 centimeter over havnivået. Planen er derfor å bygge en vanntett kjeller, som beskyttelse mot ekstra høye vannstander.

Et pumpesystem med varsling via GSM skal i tillegg være en ekstra sikkerhet.

I sin innstilling til vedtak i bygningsrådet legger bygningssjefen vekt på at Stein Erik Hagens byggeprosjekt ikke vil ha vesentlig negativ betydning med hensyn til strandsonevernet, i forhold til dagens bebyggelse. Verken Fylkesmannen eller Telemark fylkeskommune har innsigelser mot byggingen.

Setter betingelser
I forslaget til vedtak settes det blant annet som betingelse at båthuset bygges opp uten innlagt vann og uten isolasjon og innvendig kledning. Bygningssjefen vil ikke tillate bygging av skjermvegg og en «ramme» over uteplassen ved hytta.

For noen få år siden bygde Stein Erik Hagen for over 40 millioner kroner på hytteeiendommen han eier på Røssholmen, nær Jomfrulandsrenna. I forbindelse med kjøpet av Ropen i 2011 uttalte Hagen til VG at han synes han tilbrakte for lite tid i Kragerø til å sitte på et så stort og kostbart landsted.

– Ropen er helt perfekt, spesielt siden den ligger nær landstedene familien eier lenger inn i fjorden, sa Hagen til VG.

Samtidig signaliserte han at han ønsket å selge eiendommen på Røssholmen.

Ifølge Kragerø kommunes eiendomsskatteliste sto Hagen fortsatt som eier av landstedet på Røssholmen ved inngangen av 2013. Han står også oppført som eier av et feriested på Oterøy.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.