RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Røkkes milliardskip

Sist oppdatert:
Her er skipet som skal gi nye milliardinntekter for Kjell Inge Røkke. Se bildene.
Aker Biomarine og Aker Yards har inngått en avtale om bygging av skipet som skal bygge et nytt milliardeventyr.

Skipet til 170 millioner dollar skal bygges hos Aker Yards på Søviknes, og ventes ferdigbygd i november 2009, for å settes i produksjon i de iskalde favannene i sør året etter.


Skipet som designet hos Skipstekniske AS i Ålesund, er 144 meter langt og 27 meter bredt.

Skal gi milliardinntekter

Kjell Inge Røkke er fast bestemt på å høste milliardinntekter på krill-olje. Byggingen av det hypermoderne fangst- og fabriksskipet er et viktig element i denne produksjonen. Teknologien man skal høste milliardinntekter på gjør det mulig å prosessere råstoffet fra krillen før forråtnelsesprosessen tar til. Denne prosessen får frem den verdifulle krilloljen, som er meget verdifull. Årlig produksjon er beregnet til 25.000-30.000 tonn.

For å styrke utviklingarbeidet har Aker kjøpt seg kraftig opp i helsekostselskapet Natural, som har sterk kompetanse på helsekostmarkedet.

På vei mot børs

Aker Biomarine skal børsnoteres i løpet av våren 2007. Aker forbereder en rettet emisjon på rundt én milliard kroner i Aker BioMarine. Emisjonen planlegges gjennomført i begynnelsen av desember 2006. Rådgivere og tilretteleggere er meglerhusene Enskilda, Pareto og Carnegie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere