Her er Samsungs vidunderbrett

Foto: (Samsung)

Galaxy Tab ble avduket i dag.

03.09.10 09:01

[Mobilen.no]: Nettbrettet Samsung Galaxy Tab ble vist frem under en pressekonferanse i Berlin i dag.

Etter lang tids mer eller mindre vellykket hemmelighold fikk de fremmøtte se en Galaxy Tab som skiller seg litt fra spionbildene som først lekket ut. Et nytt og penere chassis er på plass, men ellers ser spekulasjonene rundt produktet stort sett ut til å stemme.

Det handler med andre ord om et nettbrett med Android 2.2 operativsystem, 7 tommer berøringssensitiv skjerm (kapasitiv) og innbygget plass for standard SIM-kort.

Skiller seg fra Galaxy S
Samsung legger stor vekt på at Galaxy Tab ikke bare er en forvokst versjon av mobiltelefonen Galaxy S, selv om likhetene unektelig er mange. Samsung mener Galaxy Tab snarere er et produkt som skal fylle avstanden mellom en mobiltelefon og en PC.

Samsung har utviklet både applikasjoner og tilbehør spesielt for Tab. Blant annet finnes det en dockingstasjon med qwerty-tastatur (også med norsk tastatur) og en dockingstasjon for tilkobling til TV eller projektor med HDMI-inngang.

Galaxy Tabs viktigste konkurrent er Apples iPad. Den viktigste forskjellen på de to er at Samsungs brett har Android operativsystem, mindre skjerm, lavere vekt og at du kan bruke Galaxy Tab som mobiltelefon.

Les også: Slik kjøper du iPad billigst.
Les også: - iPad 2 kommer i år

Bøker, magasiner og aviser
På innholdssiden er det lagt opp til at du kan laste ned bøker og aviser, som kan leses på en helt annen og langt bedre måte enn vi er vant til på mobiltelefonen. Da vi kikket nærmere på tjenesten fant vi hele 16 norske aviser klare for lesing på Galaxy Tab.

Samsungs nettbrett vil antakelig koste rundt 7500 kroner, noe som gjør den mer enn dobbelt så dyr som et annet nettbrett i samme størrelse, Huaweis S7. Samsung forsvarer forskjellen i pris ved å vise til produktets egenskaper og spesifikasjoner.

Galaxy Tab har kapasitiv skjerm, den har fire ganger så stort innebygget minne, den har en mye raskere prosessor og den har høyere skjermoppløsning enn Huawei S7. Den har også et større batteri, lavere vekt og bedre kamera.

Kontor
Samsung gjør det enklere for den som vil bruke Tab i jobbsammenheng, ved å legge til ThinkFree, som er en løsning for oppretting, lesing og redigering av dokumenter i Office-format.

Galaxy Tab har samme løsning for tekst via strøk som finnes på Galaxy S: Swype.

Klar denne måneden?
Samsung sier Galaxy Tab vil bli lansert i Europa i midten av september, og i Asia og USA i "månedene som kommer". Vi har også fått informasjon om at brettet skal være klar for Norge i oktober.

Lyst å se mer?
Se bilder og video av Samsung Galaxy TAB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.