*Nettavisen* Nyheter.

Her er Skavlans premieregjester

Foto: Mårten Levin (SVT/NRK)

Neste fredag er talkshowkongen tilbake. Se hvem han har invitert i studio.

11.09.09 15:27

(SIDE2): - Fredrik Skavlan skal fra høsten av lede et talkshow som samlet sett kan nå 13,8 millioner skandinaver på fredagskveldene. Suksessprogrammet «Skavlan» blir en samproduksjon mellom SVT og NRK, og har sin første sending i september, skrev NRK i en pressemelding tidligere i år .

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Da Side2 møtte han tidligere i høst sa han følgende om hvem som var drømmegjesten i studio:

- Jeg vil jo selvsagt si Obama eller Putin. Statsledere er alltid spennende. Men skal jeg være helt ærlig så er det en nerd som er skikkelig dyktig på et eller annet absurd jeg blir mest fascinert av. Jeg har egentlig lyst til å lage et vitenskapsmagasin, er helt på den, lo Fredrik Skavlan til Side2 .

Nå har NRK sluppet listen over hvem som får æren av å være gjester i studio. Gjester i sesongpremieren er Liv Ullmann, Jo Nesbø, Lena Endre, Alexander Rybak, samt den tidligere islandske statsministeren Geir Haarde.

I januar i år ble den islandske statsministeren Geir Haarde tvunget til å forlate sin post. Finanskrisen felte den islandske regjeringen - og folkets dom var hard. Geir Haarde kommer til Skavlan og forteller om sitt livs tøffeste år. Og det var ikke bare politiske katastrofer som rammet Geir Haarde.

Lena Endre dukker i høst opp i storfilmen Jenta som lekte med ilden, og er dessuten aktuell i Wallander-filmatiseringene. For snart ti år siden spilte Endre hovedrollen i Trolösa og regissøren het Liv Ullmann. Også Ullmann kommer til Skavlan og forteller blant annet om et stort teaterprosjekt i Sydney med Cate Blanchett.

Jo Nesbø er Norges krimkonge, og med nesten en halv million solgte bøker i Sverige er han også på god vei til å erobre vårt naboland. Alexander Rybaks seier i Eurovision Song Contest har neppe gått noen hus forbi.

Musikken i premiereprogrammet står Lars Winnerbäck for. Hos Skavlan synger han «Jag får liksom ingen ordning» fra det kommende, og allerede kritikerroste, albumet «Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igjen».

Skavlans har hatt suksess som programleder på svensk TV i vinter og ble i høst stemt fram som årets mannlige programleder av de svenske seerne under Kristallen-utdelingen. I tillegg kåret Kristallen-juryen Skavlan til beste underholdningsprogram i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.