RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er skrytelisten

Foto: Regjeringen (Regjeringen.no)
Sist oppdatert:
Jens, Kristin og Liv Signe er stolte.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), finansminister Kristin Halvorsen (SV) og samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) presenterer torsdag status etter fire års samarbeid.

De rødgrønne partilederne er stolte over hva de har fått til i regjering.

– Vi har gjort det vi sa vi skulle gjøre, sa statsminister Jens Stoltenberg da han torsdag møtte pressen på Soria Moria. Her ble regjeringserklæringen utformet høsten 2005, og nå var det tid til oppsummering og selvskryt.

– Vi har veldig solide resultater å vise til. Målsettinger er tatt på alvor og fulgt opp. Vi har satset på arbeid, velferd, omsorg og utdanning i stedet for skattelettelser, sa Stoltenberg.

Kan samarbeide
Statsministeren la vekt på at regjeringen har gjort mer enn løftene på samferdselssektoren og når det gjelder kommuneøkonomi.

– På mange andre områder har vi gjort akkurat det vi lovet, mens vi på noen andre områder ligger litt etter, sa Stoltenberg.

– Samlet sett kan vi altså vise til et imponerende og solid politisk regnskap. Vi har også vist at vi kan samarbeide og vi har vist evne til å lage kompromisser, sa han.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen sa det var nesten uvirkelig at det har gått snart fire år siden de rødgrønne var samlet for å meisle ut politikken på Soria Moria.

Temposkifte
– For SV var dette en helt spesiell situasjon. Jeg er mest stolt over det vi har fått til med barnehagene, sa Halvorsen og la til at det har skjedd et temposkifte etter i miljøpolitikken etter at SV kom med i regjering.

Samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete la vekt på at kommunene har fått mer penger og at det har blitt økt satsing på samferdsel.

Hun fortetter at Sp skal vinne valget på næringspolitikk, herunder samferdsel.

– Og så skal vi satse på fornybar energi og bedre kommuneøkonomi. Vi ønsker flere lærere framfor flere timer i skolen, sier Navarsete.

Strid om olje
Kristin Halvorsen lover å kjempe for en offensiv miljøpolitikk og legger ikke skjul på at det er rødgrønn uenighet om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

– SVs styrke vil være avgjørende for hva vi her får til i regjeringsforhandlinger til høsten.

Jens Stoltenberg sier at arbeid og velferd vil være de viktigste sakene. Han gjentar at de store pengene skal brukes på velferd framfor skattelettelser.

Fortjener det
– Vi trenger fortsatt mer arbeidskraft innen helse og omsorg i årene framover, sier Stoltenberg.

– Hvorfor bør de rødgrønne fortsette i regjering?

– Fordi vi fortjener det, svarer Stoltenberg.

– Vi har mye ugjort og har ønske om å fortsette den politikken vi har ført, la han til.

De tre partilederne skryter av å ha har satt inn de kraftigste tiltakene på over 30 år for å møte de internasjonale nedgangstidene.

– Vi har satt oss som mål å komme ut av krisen med den laveste ledigheten i Europa, heter det i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere