RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STORT OG HVITT: Store hvite flater der folk kan nyte fjorden. Høres det kjent ut? Nå skal Snøhetta tegne ny opera i Sør-Korea.
STORT OG HVITT: Store hvite flater der folk kan nyte fjorden. Høres det kjent ut? Nå skal Snøhetta tegne ny opera i Sør-Korea. (Snøhetta)

Her er Snøhettas nye opera

Sist oppdatert:
Arkitektkontoret bak operaen i Bjørvika skal tegne Sør-Koreas nye operahus - ikke helt ulikt et du kjenner fra før.

Oslo (NTB): Operahuset skal bygges i et fraflyttet havneområde i landets nest største by, Busan, og blir som i Oslo den første bygningen i en helt ny bydel, skriver Aftenposten.

Snøhettas operahus kommer til å ha mange likhetstrekk med det særegne bygget i Bjørvika, med en lys fasade og et skrått tak man skal kunne oppholde seg på. Sannsynligvis blir det riktignok ikke marmor i fasaden som i bygget til Den Norske Opera og Ballett i Oslo.

Snøhetta-gründer Kjetil Trædal Thorsen avviser at det sørkoreanske operabygget mangler originalitet.

– Jeg vil kalle dem søsterbygg. De to er i slekt, men de er likevel født på forskjellige tidspunkter og har vokst opp på forskjellige steder. Formene i Operaen i Oslo er veldig nordisk: den har disse krasse linjene. Busan-operaen er mer asiatisk, mer elegant og feminin, sier han.

Snøhetta vant konkurransen i Busan for halvannet år siden etter en lynrask beslutning fra sørkoreanske myndigheter. Arkitektkontoret skal nå sette sammen et team på 16 personer som skal tegne ferdig operabygget. Arkitektene har 16 måneder på seg til å få anbudsdokumentene klare.

Du kan se flere bilder av prosjektet på Snøhetta her.


I KIRSEBÆRTRE: Operasalen er utformet som et instrument og er laget i kirsebærtre. Dette skal gi den perfekte klang.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere